Droomkeuken in no-time!

De belangrijkste plek in je huis? Dat is natuurlijk je keuken. Hier ontmoet je al je gezinsleden, vaak zelfs op hetzelfde moment. Je ontvangt hier je gasten en komt er even tot rust met een glaasje wijn. Keukens worden al lang niet meer bekeken als de kleine ruimte waar eten bereid wordt. Integendeel, in moderne woningen wordt de keuken centraal geplaatst, zo open mogelijk, zodat je er vanuit het hele huis gemakkelijk naartoe kunt gaan. Gasten ontvang je niet meer zoals vroeger in je salon, maar laat je lekker gezellig aan je keukeneiland aanschuiven om te aperitieven terwijl jij voor de finishing touch van je diner zorgt. Hier lees je hoe je jouw droomkeuken in no-time kan laten ontwerpen en installeren.

Zes stappen naar de ideale keuken

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe keuken, zijn er zes stappen die je moet doorlopen. Met de eerste stap ben je waarschijnlijk al bezig, want die houdt in dat je inspiratie opdoet voor jouw keuken. Dit doe je door een kijkje te nemen bij vrienden of in een toonzaal van een keukenwinkel. Vervolgens kun je advies inwinnen bij een interieurarchitect. Hij of zij luistert naar jouw wensen en dromen en kijkt wat je mogelijkheden zijn. Vervolgens zorgt een keukenadviseur ervoor dat al je ideeën en details in een gedetailleerd 3D-ontwerp komen te staan.

Zo krijg je al een heel duidelijk beeld van hoe jouw keuken eruit gaat zien. Bij de vierde stap wordt je huidige keuken of de ruimte waarin je keuken geplaatst moet worden, opgemeten. Vervolgens wordt alle info samengelegd en bespreek je een laatste keer hoe je keuken eruit gaat zien en worden de laatste details gefinaliseerd. Bij de zesde en dus laatste stap, wordt je keuken geplaatst door echte professionals.

Kies wijs

Een keukenstijl kiezen is niet altijd gemakkelijk. Vaak wordt ervoor gekozen om de algemene stijl van je huis door te trekken naar je keuken, maar dat is zeker geen must. Met een industriële keuken kun je in elk geval nooit iets mis doen; die past in elk soort woning. Dat is niet alleen omdat zo’n industriële keuken heel mooi oogt, maar ook omdat ze heel functioneel en ruim is.

Een industriële keuken is een stoere keuken, een keuken met pit. Het wordt de eyecatcher van je woning, en dat hoort ook zo, aangezien je er erg veel tijd in doorbrengt. Uiteraard kies je zelf voor de afwerking van je keuken. Bij een industriële keuken heb je veel keuze tussen verschillende soorten materialen, die je ook kunt combineren. Zo oogt de combinatie van hout en beton tegelijkertijd warm en strak. Je kunt ook werken met contrastkleuren, zoals zwart en wit. De mogelijkheden zijn eindeloos! Neem dus zeker eens een kijkje en laat je inspireren.