3 tips voor een beter energielabel

Uit recente onderzoeken is gebleken dat een ongunstig energielabel de prijs van een huis bij de verkoop kan verlagen. Het is zelfs zo dat een gunstiger energielabel de verkoopprijs van een huis kan verhogen. Het voorlopige energielabel is in het begin te verkrijgen voor ieder huis. Echter loont het wel de moeite om het om te zetten naar een definitief energielabel waarbij aanpassingen aan het huis worden meegenomen. Wil je een energielabel aanvragen, dan moet je een gecertificeerd bedrijf inschakelen. Denk aan een bedrijf zoals Energielabel Offertes. Hieronder delen we drie tips om een beter energielabel te krijgen.

Tip 1. Je huis voorzien van een betere isolatie

Een belangrijke eerste stap naar een beter energielabel is het isoleren van je woning. Dat gezegd hebbende biedt isolatie van het dak het meeste rendement. Isoleer je daarnaast je vloer en spouwmuren, dan maakt het energielabel flinke sprongen. Met isolatie bij je woning zorg je dat warmte binnen blijft en kou buiten blijft. In de warme zomer blijft de warmte buiten. Naast dat betere isolatie gunstig is voor het energielabel kun je er ook redelijk wat geld mee besparen op je energierekening. In de wintermaanden hoef je namelijk veel minder te stoken.

Tip 2. Het plaatsen van zonnepanelen op je daken

Je houdt van zonnepanelen of je houdt er niet van. Echter blijft het een feit dat je met zonnepanelen ontzettend veel geld kunt besparen. Ook zorgen zonnepanelen voor een gunstiger energielabel. Je kunt bij een gemiddelde tussenwoning zo’n acht zonnepanelen plaatsen en deze zonnepanelen leveren een gemiddelde op van 3000 kWh per jaar. Dat betekent dat je op jaarbasis ongeveer 750 euro kunt besparen op je energierekening.

Tip 3. Plaatsen van HR++ glas

Ook kan het verstandig zijn om oude kozijnen van enkel glas te vervangen door HR++ glas. Dit speciale glas isoleert namelijk veel beter. Het gaat om minimaal vijf keer beter dan enkel glas. Ook draagt nieuwe beglazing bij aan een gunstiger energielabel. Wil je hiermee echt aan de slag, dan is het aan te raden om nieuwe kozijnen te plaatsen met triple beglazing. Dan wordt de verbetering van een gunstiger energielabel nog groter. Ook is het zo dat oude kozijnen vervangen voor nieuwe kozijnen bij kunnen dragen aan betere isolatie.