3 redenen om voor een visgraat vloer te kiezen

Je bent al tijden op zoek naar een nieuwe vloer. Inmiddels heb je het gevoel dat je elke vloer op www.parketloods.nl wel gezien hebt en nóg kom je er niet uit. Dat is ook niet zo vreemd, want het aanbod is nou eenmaal ongelooflijk groot. Vloeren zijn tegenwoordig werkelijk in alle soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt gemakkelijk overweldigd raken door het aanbod. En als je er dan eindelijk uit lijkt te zijn, raak je toch weer verward door alle voor- en nadelen van de desbetreffende vloer. Herkenbaar? Dan wordt het hoog tijd om de knoop door te hakken.

In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van een visgraatvloer. Visgraat vloeren zijn door de jaren heen steeds populairder geworden. Niet zonder reden. Ze zien er namelijk niet alleen fantastisch uit, maar beschikken ook nog eens over waanzinnige eigenschappen. Met deze vloeren kun je werkelijk alle kanten op.

Overweeg jij ook de aanschaf van een visgraatvloer? Maar ben je nog niet geheel overtuigd? Laat je dan inspireren door de volgende drie redenen om voor een visgraatvloer te kiezen.

Bijzondere uitstraling

Een van de grootste voordelen van een visgraatvloer is natuurlijk de uitstraling. Tegenwoordig zien we heel vaak gladde, standaard vloeren en deze zijn natuurlijk prima, maar geven het interieur niet echt iets extra’s. Met een visgraatvloer lever je direct een statement. Het interieur ziet er meteen heel anders uit, door de totaal andere ligging dan een recht-toe-recht-aan vloer. In een visgraatvloer zit een haast wiskundig patroon, de ligging werd al in de late middeleeuwen gebruikt, waar hij alleen in betere kringen voorkwam. Dit geeft de vloer tot op heden zijn luxe en chique uitstraling.

Houd er wel rekening mee dat het leggen van een visgraatpatroon wat lastiger is. Je moet hierbij echt wel kennis van zaken hebben. Het zelf leggen van een visgraatvloer wordt dan ook meestal afgeraden. Er komen dus wel extra kosten bij kijken als je de vloer wilt laten plaatsen, maar dan ben je ook verzekerd van een bijzondere uitstraling.

Duurzaam

Traditionele visgraat vloeren (lees: van hout) zijn ook nog eens ontzettend duurzaam. Iets wat tegenwoordig steeds belangrijker wordt. Steeds meer consumenten proberen bij het inrichten van hun woning op het milieu te letten en de duurzaamste keuze te maken. Wanneer je kiest voor een visgraatvloer, dan weet je zeker dat je over een lange levensduur beschikt en dat de materialen meestal op milieuvriendelijke wijze zijn geteeld. Hierdoor draag jij dus je steentje bij aan het milieu én geniet je van een geweldige nieuwe vloer. Een win-win situatie voor iedereen dus!

Veel verschillende mogelijkheden

En last but not least: visgraatvloeren zijn ook nog eens in heel veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt niet alleen uit tal van verschillende houtsoorten kiezen, maar er zijn ook nog eens verschillende legmethoden beschikbaar, zo kun je ook kiezen voor de Hongaarse punt bijvoorbeeld, een populaire variant van de visgraatvloer. Hierdoor stel je de vloer geheel naar eigen wens en smaak samen. Zo weet je zeker dat de vloer perfect aansluit op de stijl van de rest van je woning en creëer je een ware eyecatcher om jouw interieur compleet te maken.