Te weinig stopcontacten in huis? Dit kun je doen!

Zo zien we het liever niet! Foto: S.v.d.Ent
Zo zien we het liever niet! Foto: S.v.d.Ent

Apparatuur neemt een steeds belangrijkere plek in ons leven in. De hoeveelheid apparatuur in huishoudens neemt dan ook niet af, maar neemt alleen maar toe. Woon je als gezin in een woning, dan gaat de groei van apparaten in een nóg hoger tempo. Het aantal stopcontacten in huis volstaat dan al snel niet meer. Wat zijn de alternatieven om voor nette stopcontacten te zorgen, die geen wirwar aan snoeren opleveren? We nemen het met je door.

Alternatieven bij gebrek aan stopcontacten

Natuurlijk zijn verlengsnoeren dé ideale oplossing bij een gebrek aan stopcontacten, evenals andere opties. Welke dat zijn lees je hier.

Vervangen van stopcontacten voor meerdere aansluitingen

Wie te maken heeft met single stopcontacten kan deze vervangen voor stopcontacten met meerdere aansluitingen. Dit is een doeltreffende en eenvoudige optie. Monteer het stopcontact met meerdere aansluitingen op de plekken waar meerdere aansluitingen zijn gewenst.

Stekkerdoos

Een stekkerdoos is een van de meest adequate oplossingen bij een gebrek aan stopcontacten. Er is keuze uit veel soorten stekkerdozen, maar het is aan te raden om er een te nemen die voorzien is van een aan-uit schakelaar. Zo kun je met één druk op de knop de stekkerdoos uitzetten; want het is niet aan te raden om ’s nachts, of wanneer je niet thuis bent, een stekkerdoos aan te laten staan. Hij blijft energie verbruiken en kan brandgevaarlijk zijn.

Stekkerdoos netjes wegwerken

Plaats een stekkerdoos niet op de grond. Hier vangt hij onnodig veel stof, wat juist brandgevaarlijk is. Werk de stekkerdoos netjes weg achter een plank bijvoorbeeld, of creëer een plekje voor de stekkerdoos, zodat hij zo onopvallend mogelijk aanwezig is. Bureaus bieden vaak speciale stekkerdoos opbergplekken onder het bureau. Heb je niet zo’n exemplaar thuis, koop er dan een. Bekijk het assortiment stekkerdozen op Stekkerblokkenshop.nl voor een ruime keuze.

Pop-up stekkerdozen

Pop-up stekkerdozen vormen een ideale uitkomst op vaste plekken. Zij worden zo gemonteerd dat zij verzonken liggen in bijvoorbeeld het aanrechtblad, of op een andere vaste plek. Zodra je het stopcontact nodig hebt activeer je deze, waardoor deze als een stekkertoren omhoog komt. Heb je ‘m niet langer nodig, dan kun je hem weer netjes laten verzinken in het werkblad.

USB stopcontacten

Wie heeft er tegenwoordig geen apparaten in huis die via een USB kabel werken? Precies! Schaf je een nieuw stopcontact aan, denk er dan aan om bij voorkeur er een te nemen die beschikt over enkele USB stopcontacten. In de praktijk is dit erg handig.

Draadloze opladers

Draadloze opladers voor je smartapparatuur zijn erg handig; je hebt geen snoer nodig om een draadloze oplader te gebruiken. Het is wel belangrijk dat je toestel compatibel is voor een dergelijke vorm van opladen; iets wat steeds meer apparaten zullen zijn in de toekomst.