Van gazon tot groentetuin: hoe je de perfecte mix in je tuin creëert

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een groentetuin te realiseren in de tuin. En eigenlijk is dat ook meer dan logisch, als het aan ons ligt. Het is een erg leuke hobby om op te pakken. Je maakt optimaal gebruik van de buitenruimte die je hebt. En je kunt ook nog eens op de kosten van de boodschappen in de supermarkt besparen. Maar hoe ga je nu van gazon tot groentetuin? En hoe zorg je voor een erg mooie balans in de tuin? Lees verder in dit blog en doe alvast wat inspiratie op.

Check altijd goed wat de perfecte plek op het gazon is voor de groentetuin

Het begint natuurlijk altijd met het doen van de nodige inventarisaties, voordat je gaat investeren en bijvoorbeeld de keuze maakt voor meststoffen kopen bij welkoop.nl. Breng bijvoorbeeld voor jezelf in kaart wat de beste plek in de tuin is voor het realiseren van de groentetuin. Maar kijk ook goed naar hoe het geheel er zoal uit komt te zien. Door decoratieve bloemen en planten rondom de groenten te plaatsen, zorg je voor een erg fraai, knus en gezellig totaalplaatje. Zorg wel voor een borderafscheiding; anders groeit het gras uiteindelijk door de groentetuin.

Probeer genoeg ruimte vrij te houden, zodat de groenten ruimte hebben om te groeien

Maar ook het uitzoeken van de nodige groenten – die je kunt oogsten in je eigen groentetuin – vergt het nodige uitzoekwerk. Zo hebben groenten zoals courgettes en pompoenen erg veel ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Want plant je deze zaadjes te dicht bij elkaar, dan kan het zomaar zo zijn dat ze te weinig ruimte en licht krijgen voor een optimale oogst. Verdiep je altijd goed in de groenten die je zoal kunt oogsten in je eigen tuin en hoe je zo goed mogelijk met de verzorging ervan aan de slag gaat.

Optimaal onderhoud voor een optimale groei van de groenten (en het gazon)

Maar in de loop van de tijd zijn er ook handige tips om je groentetuin net even wat beter te kunnen onderhouden. Zo kun je bijvoorbeeld je tuin perfect onderhouden met een fijne snoeischaar. Maar verwijder ook iedere week het onkruid dat er groeit, zodat je de groenten maximaal de ruimte krijgen. Er zijn tal van handige tips waar je mee aan de slag kunt gaan, van het kopen van de nodige tools tot aan ingrediënten zoals goede potgrond. Geef je op korte termijn je gazon een leuke upgrade met een prachtige groentetuin?