Raambekleding in huis

Om je huis aangenaam in te richten, zijn veel zaken van belang: een daarvan is raamdecoratie. Raamdecoratie bepaalt mede de directe sfeer van het interieur. Het zorgt voor een type lichtinval, daglicht, kleureffect en kan ook over een isolerende functie beschikken. Raamdecoratie biedt dus veel meer dan slechts een decoratieve functie; iets om bewust van te zijn tijdens het maken van een keuze.

Raambekleding is multifunctioneel

Er zijn vele soorten raambekleding verkrijgbaar, de populairste soorten van dit moment zijn: jaloezieën, duo rolgordijnen, plissé gordijnen, vouwgordijnen, in between gordijnen en overgordijnen. De meeste van deze raambekleding bieden geweldige opties tegen inkijk van buitenaf, ook is de lichtinval te bepalen en je blijft beschikken over voldoende daglicht. Zowel zwarte, antraciet, grijze en ook witte jaloezieën zijn uitermate populair, maar ieder bepaalt de lichtintensiteit binnen de woning. Donkere raambekleding maakt de woning net iets donkerder van binnen, dit is een facet om rekening mee te houden.

Kies je voor trendy zwarte jaloezieën bijvoorbeeld, houd er dan wel rekening mee dat je hele interieur een tint donkerder zal ogen. Wil je dat? Wit heeft het tegenovergestelde effect; de ruimte licht juist op.

Isolerend effect zorgt voor extra welbehagen

Raambekleding kan ook bijdragen aan het isolerende effect in huis. Producten zoals zonwerende gordijnen en blinds kunnen helpen bij het reguleren van de temperatuur. In de zomer blokkeren ze overtollige hitte, waar ze in de winter warmte binnenhouden. Dit resulteert in een vermindering van het energieverbruik en lagere energiekosten; het verschil is werkelijk merkbaar. Nog meer besparen doe je door ook te kiezen voor overgordijnen. Achter de gordijnen is het altijd merkbaar kouder dan in de kamer.

Het belang van expertise

Experts op gebied van raambekleding kunnen oplossingen op maat bieden. Daarnaast zal een expert adviseren over de beste keuze voor jouw woning aan de hand van je wensen. Raamdecoratie kan vrijwel altijd precies op maat worden gemaakt. Zonwering en raambekleding zorgen beiden voor energiebesparing; minder stoken en minder koelen tijdens de zomer. Bezoek een expert zoals De Zonweringfabriek die je kunnen adviseren over de beste manieren om je huis comfortabeler en energiezuiniger te maken.

Gecombineerde raambekleding

Wie kiest voor inbetween gordijnen, heeft voor het oog eigenlijk nauwelijks nog overgordijnen nodig. En vele soorten raambekleding zoals jaloezieën, rolgordijnen, plissé gordijnen kunnen inkijk volledig stoppen. Maar wil je echt de warmte in je woning houden, kies dan voor velours overgordijnen. Warmer bestaat haast niet! Wie de zon juist de baas wil blijven, combineert raambekleding met zonwering. Soms kun je kiezen voor zonwerende raambekleding, zoals shutters. Informeer hierover bij de expert.