Tips voor het kopen van een nieuw matras

Boxspring uit de collectie van Massabed.nl
Boxspring uit de collectie van Massabed.nl

Bij de keuze voor een nieuw matras zijn verschillende factoren van belang, waaronder comfort, ondersteuning, duurzaamheid en technologische eigenschappen. Moderne matrassen zijn steeds verder ontwikkeld dankzij vooruitgang in materialen en productietechnieken, daar plukt de consument de vruchten van. Desalniettemin bestaat er een grote keuze uit vele soorten matrassen. Waar let je dus op bij de koop van een nieuw matras?

Tips nieuw matras, de aandachtspunten op een rij

Er bestaat allereerst geen “beste matras”, want een matras is namelijk écht een zeer persoonlijke keuze die voor iedereen anders zal zijn. Iemand die zwaarder is kent andere drukpunten dan iemand met weinig lichaamsgewicht bijvoorbeeld. Maar wat zijn de aandachtspunten?

Matrassen bestaan uit hoofdzakelijk de volgende materialen

Traagschuim (Memory Foam): dit materiaal past zich aan de vorm van het lichaam aan, waardoor het comfort en de drukverlichting verbeteren. Het verdeelt het gewicht gelijkmatig en vermindert bewegingsoverdracht tussen partners tijdens de slaap.
Pocketvering: deze matrassen hebben individueel verpakte veren die onafhankelijk van elkaar bewegen, wat zorgt voor uitstekende ondersteuning en ventilatie.
Latex: natuurlijke latexmatrassen bieden duurzaamheid, hypoallergene eigenschappen en een veerkrachtig gevoel. Ze zijn ideaal voor mensen met allergieën.

Mate van ondersteuning en comfort

Hardheid: matrassen komen in verschillende hardheden (zacht, medium, stevig) die de mate van ondersteuning bepalen. De juiste hardheid hangt af van persoonlijke voorkeur en lichaamstype.
Zones: Sommige matrassen hebben zones met verschillende stevigheid om specifieke delen van het lichaam beter te ondersteunen, zoals de heupen en schouders.

Levensduur van een matras

Levensduur: overweeg de duurzaamheid en levensduur van het matras. Hoogwaardige materialen gaan over het algemeen langer mee.
Garantie: controleer de garantieperiode en dekking voor mogelijke defecten of slijtage.

Verschillende technologieën

Koelingstechnologie: sommige matrassen gebruiken materialen of constructies die warmte afvoeren, zoals gel-infusies of speciale lagen om oververhitting tijdens de slaap te voorkomen.
Hybride matras: hybride matrassen combineren verschillende materialen, zoals traagschuim en pocketveren, om voordelen te bieden zoals ondersteuning en comfort in één matras.
Anti-motion transfer: matrassen met technologie die bewegingsoverdracht minimaliseert, kunnen handig zijn voor stellen om verstoring tijdens de slaap te verminderen, hierdoor is er minder last van een woelende partner.

Anti allergie matras

Hypoallergene eigenschappen: mensen met allergieën kunnen baat hebben bij matrassen die stofmijtwerend zijn, of natuurlijke materialen gebruiken.
Eco-vriendelijke materialen: matrassen gemaakt van duurzame en natuurlijke materialen, zoals biologisch katoen of natuurlijk latex, verminderen de impact op het milieu en zijn beter ademend, waardoor het verloren vocht sneller verdampt uit het matras.

Meer weten? Kijk op MassaBed voor boxspring 140×200 Outlet