Handige decoratietips voor in huis

Functionaliteit en sfeer gaan niet altijd hand in hand bij het stylen van een woning. Veel mensen vinden het lastig om een interieur samen te stellen. Een woning moet immers niet alleen handig ingericht worden, maar je wilt ook over de nodige sfeer beschikken. Je huis moet als een thuis voelen. Dat blijkt in de praktijk niet altijd even gemakkelijk te zijn. De grootste meubels zijn snel uitgezocht. Zeker bij handige meubelwinkels als www.intenswonen.nl. Hier is het aanbod zo groot en ligt de kwaliteit dusdanig hoog, dat je bijna altijd zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Maar hoe zorg je er dan voor dat het uiteindelijk een harmonieus geheel wordt?

Decoraties zijn hierbij absoluut onmisbaar. Een overdaad aan decoraties kan echter ook weer averechts werken. Kortom: er is een zeer dunne scheidingslijn tussen wat wel en wat juist niet handig is. Kan jouw woning wel wat extra sfeer gebruiken en ben je volop op zoek naar de juiste decoraties? Maar heb je geen idee waar je rekening mee moet houden? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende handige decoratietips voor in huis.

Kies voor accessoires met een verhaal

Natuurlijk is er in de winkels genoeg te vinden op het gebied van decoratie. Hoe leuk het ook is om een aantal mooie items te kopen, er gaat nog altijd niets boven persoonlijke spullen. Kies er daarom voor om nieuwe decoraties uit de winkel te combineren met accessoires met een verhaal. Spullen uit je verleden die van onschatbare waarde voor jou zijn. Denk bijvoorbeeld aan herinneringen in de vorm van foto’s, maar ook souvenirs van vakanties of oude erfstukken. Dit zijn de decoraties die meer persoonlijkheid aan je interieur geven. Door ze te combineren met nieuwere accessoires, creëer je een mooi en speels geheel binnen je woning.

Kleurgebruik

Bij het kiezen van accessoires is het ook goed om over het kleurgebruik na te denken. Hierbij let je in de eerste plaats op de basis van het interieur. Hoe zou je het kleurgebruik binnen het huidige interieur omschrijven? Is dit erg rustig en neutraal? Dan mag je met de decoraties best wel een beetje uitpakken. Ben je iemand die echt dol is op kleur? Hou je dan vooral niet in en experimenteer met verschillende combinaties. Je kunt het ook iets rustiger houden door dezelfde soort tinten in de gehele woning te gebruiken. Je kunt ook een groepje van dezelfde kleur creëren en vervolgens één voorwerp toevoegen dat er net bovenuit springt.

Oneven aantallen

Stylisten zijn het er al jaren over eens dat je tijdens het stylen zoveel mogelijk groepjes van oneven aantallen moet gebruiken. Wil je dus een kaarsenplateau maken? Gebruik dan 1, 3, 5 of 7 kaarsen en laat de even getallen links liggen. Je zult merken dat direct al een heel groot optisch verschil maakt. Oneven is het sleutelwoord tijdens het decoreren. Maak hier slim gebruik van.