Hoe kies ik de juiste meubels voor mijn tuin?

Unieke tuinmeubelen, maar wat heb jij precies nodig?
Unieke tuinmeubelen, maar wat heb jij precies nodig?

Een fijne buitenplek waar je goed kan ontspannen kan goud waard zijn. Graag wil je bij het uitzoeken van tuinmeubels een balans vinden tussen kwaliteit en een goede prijs. Verder zal je rekening moeten houden met de omvang van je tuin: een grote loungeset past natuurlijk niet in een kleine tuin. Omdat je met best wel wat zaken rekening moet houden, helpen we je een handje in dit artikel door een aantal tips te geven. Zo weet je zeker dat je de juiste meubels kiest voor jouw tuin.

Passen en meten

Voordat je enthousiast het tuincentrum bezoekt, kan je beter eerst even bekijken welke beschikbare ruimte je hebt.

  • Maak daarom eerst een plattegrond van je tuin door simpelweg even de omvang te meten van je tuin.
  • Door de maten op papier te zetten weet je precies hoeveel ruimte je hebt om meubels te plaatsen.
  • Dit voorkomt dat je in de winkel staat en je moet gaan inschatten of de meubels gaan passen.
  • Zeker als je een kleinere tuin of balkon hebt, moet je creatiever omgaan met de ruimte die je hebt.
  • Neem verder ook mee hoeveel zitplekken je wilt hebben en reken hier ook marge bij, zodat je gasten kan verwelkomen.

Welke activiteiten wil je doen in je tuin?

Een volgende vraag die je jezelf zal moeten stellen is wat je graag in je tuin wilt doen. Wil je graag kunnen dineren en barbecueën, lekker chillen in de zon of juist je bezig houden met tuinieren? Door hierover na te denken, wordt al snel duidelijk wat je nodig hebt in je tuin. Zo kan je een heerlijke tuinbank voor 4 personen aanschaffen als je op zoek bent naar comfort, of een picknick tafel voor de tuinders onder ons die hiervoor tafelruimte nodig hebben. Voor wie graag gasten uitnodigt in zijn tuin, kunnen juist opklapbare stoelen een idee zijn.

Het onderhoud en de duurzaamheid

Buitenmeubels hebben vaak heel wat te verduren: allerlei soorten neerslag, UV-stralingen en slijtage door gebruik. Daarom is het verstandig om voor duurzaam en materiaal van kwaliteit te gaan, zodat je niet ieder jaar nieuwe meubels hoeft te kopen. Hoewel hier vaak een prijskaartje aan hangt, zal dit dan wel kosten besparen in de aankomende jaren. Zie het dus vooral als een investering in de toekomst. Bovendien hoef je minder onderhoud te plegen aan goede kwaliteit meubels.