Een deurmat binnen: wat mag nog meer niet missen in je woning?

Als je op jezelf gaat wonen, is het belangrijk dat je alle benodigdheden aanschaft die je nodig zult hebben. Het maken van een uitzetlijst is in dit geval handig, aangezien je zo niet over het hoofd gaat zien wat je wel en niet hebt gekocht. Zo is het bijvoorbeeld een must om een deurmat aan te schaffen. Waarom dit belangrijk is en welke spullen nog meer nuttig kunnen zijn, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Een deurmat

Een deurmat is niet iets waar iedereen meteen aan denkt als je een nieuw huis hebt gekocht. Toch is het belangrijk dat je wel een deurmat aanschaft als de tijd eenmaal zover is. Je wilt natuurlijk niet dat je gloednieuwe vloer op wat voor manier dan ook beschadigd kan worden. Verder is het ook niet ideaal als je om de haverklap je vloer moet dweilen en moet stofzuigen. Door middel van een deurmat kan namelijk rommel en viezigheid in de mat blijven zitten, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat het op je vloer komt. Je kunt een deurmat binnen gemakkelijk bij binnenkomst neerleggen. Zo is het voor iedereen duidelijk dat je de voeten moet vegen. Ook kun je ervoor kiezen om een deurmat buiten neer te leggen. Op die manier kun je gasten een warm welkom geven in je woning.

2. Opbergruimte

De kans is groot dat je je gaat verbazen hoeveel spullen je eigenlijk hebt. Al deze spullen moeten een plekje krijgen, dus het is ook belangrijk om te kiezen voor voldoende opbergruimte. Zo kun je bijvoorbeeld een kast plaatsen in de gang bij de deurmat, zodat je meteen jouw spullen kunt opbergen bij binnenkomst. Ook is een kast in de woonkamer ideaal. Ook kun je werken met opbergbakken die je onder meubels kunt plaatsen, bijvoorbeeld onder je bed.

3. Een schoenenrek

Als je eenmaal je voeten hebt geveegd op de deurmat en jouw schoenen weer droog en schoon zijn, is het fijn om jouw schoenen op te kunnen bergen op de daarvoor bestemde plek. In plaats van dat de schoenen rondslingeren in de hal, kun je ook overwegen om een schoenenrek aan te schaffen. In een schoenenrek kun je al jouw schoenen netjes sorteren en opbergen, zodat de schoenen geen doorn in het oog worden. Je hebt verschillende soorten schoenenrekken: denk bijvoorbeeld aan een open schoenenrek, of een schoenenrek in een vorm van een kastje. Het is maar net wat jij mooi vindt staan in jouw nieuwe stulpje.