Een Babykamer inrichten

Je verwacht een baby, een bijzondere periode breekt aan. Je hebt een hoop te regelen, waaronder de babykamer inrichten. Samen spullen uitzoeken! Denk hierbij ook aan..

Veiligheid & Babykamer
Lees vooral ook ons artikel over het veilig inrichten van de babykamer: veilig de babykamer inrichten

De Babykamer inrichten
Welke artikelen mogen niet ontbreken in de babykamer?

Kleur & Styling:
welke kleuren wil je laten terug keren in de babykamer? Laat niet een kleurtint overheersen, zoals “de lichtblauwe of roze babykamer”; dit is inmiddels hopeloos gedateerd. Wil je toch voor deze tinten gaan, combineer het dan met veel lichte, naturelle tinten. De bijkleuren, in dit geval roze of lichtblauw, laat je speels terugkeren in details.

 • De vloer
  Neem als het enigszins mogelijk is een gladde vloer, deze is goed schoon te houden en hygiënisch.
 • Commode
  Je kunt kiezen uit verschillende varianten commode’s: de eenvoudige commode zonder lade’s (te koop bij IKEA), de commode als onderdeel van een kastwand, een losse commode met lade’s en een spiegel (leuk voor de baby!) en wat dacht je van een antieke commode; regelmatig te vinden op Marktplaats.nl!
 • Ledikant of Wieg
  Een wiegje is snoezig! Je kunt hem ook bij jou in de slaapkamer plaatsen zolang de baby er nog niet is uitgegroeid! Een pasgeboren baby kan ook prima in een ledikant slapen, maak het bedje dan ‘kort’ op. Meteen een ledikant aanschaffen heeft als voordeel dat je dit de komende -ongeveer- 3 jaar kunt gebruiken voor je kind. Ook kun je zo gemakkelijker de babykamer inrichten.
 • Gordijnen
  Wil je de kamer kunnen blinderen, of mag er toch licht binnenkomen? Het rolgordijn is erg handig om stof tegen te gaan. Lux-a-flex daarintegen is nogal een stofvanger. Of kies je toch voor die gezellige gordijntjes met een lieve print?
 • Kasten
  Het is handig om een kast uit te zoeken die niet snel dateert, welke nu leuk is voor de babykamer en welke over een aantal jaar ook nog leuk is voor jouw kind. Een te kinderlijke, of uitgesproken kast kan snel gaan vervelen (voor zowel jou als jouw kind!). Houd het neutraal.