Buxus snoeien

De Buxus snoeien: In menig tuin of op balkon kom je ‘m tegen: de Buxus. Wil je de Buxus snoeien dan kun je onderstaande stappen opvolgen. Deze populaire haagsoort is in principe het hele jaar door groen en gemakkelijk in onderhoud.

Wanneer de Buxus snoeien?
De Buxus snoeien, wanneer je een haag hebt, doe je minstens 2 maal per jaar. De eerste keer snoeien vindt plaats in de periode half mei – juni, de tweede snoei-ronde vindt plaats in het najaar: augustus – september. Heb jij geen Buxus haag, maar enkele losse Buxus struikjes in de tuin of op het balkon, dan kun je vaker snoeien. Het doel zal dan niet zijn een compacte stevige haag te creëren, maar vormen aan te brengen in de Buxus struik. Ook hier geldt: alleen snoeien in de maanden half mei – september.

De Buxus snoeien: waar let je op?
Wil je de Buxus snoeien dan doe je dit op een bewolkte dag. Een Buxus haag zul je niet met de hand snoeien; zorg dat je een goede, lichte, elektrische schaar hebt. Het gewicht is hierbij belangrijk, dit vergemakkelijkt het snoeien. Bij voorkeur maak je de haag eerst nat, hierdoor zul je er nog gemakkelijker doorheen komen.
De dagen opvolgend na het snoeien mag de haag bij voorkeur ook niet in de zon staan. Je kunt de haag eventueel afdekken met een laken er boven gespannen. Het voorkomt het verbranden van de toppen, waardoor de Buxus struik een lelijke, vergeelde bovenlaag krijgt.
Wil je een kleine Buxus snoeien, dan gelden dezelfde (weers-)omstandigheden. Hier volstaat overigens handmatig knippen. Zorg dat je een scherpe Buxus-schaar hebt, ook hierdoor zul je gemakkelijk de Buxus snoeien.

Meer groen tips? Zie dan..

Hortensia snoeien

Hortensia planten en verzorging

Rozen verzorging

Vaste Planten