Chinees Hardsteen

Chinees Hardsteen ‘Spotted Blue’, wint aan populariteit; Voordelen Chinees hardsteen? Meer Chinees Hardsteen & kenmerken lees je hier…

Kenmerken Chinees Hardsteen
Je kunt Chinees Hardsteen zowel binnen- als buitenshuis gebruiken. De Spotted Blue kan prima tegen water: wanneer de steen nat is voelt deze stroef aan in plaats van glad te worden. Het is dus mogelijk deze steensoort te gebruiken bij een zwembad. De bovenlaag van Chinees hardsteen is gezoet. Dit houdt in dat de steen licht gepolijst is. Dit polijsten gebeurt voornamelijk om de sporen van het afzagen van de steen weg te werken.

Buiten gebruik van Chinees Hardsteen
De gepolijste hardsteen is buitenshuis in principe niet kleurecht. Dit komt doordat de elementen -denk daarbij voornamelijk aan zonlicht-, de gezoete laag van de steen lieverlee verwijderd. Hierdoor komt de werkelijk kleur van de steen, welke lichter is dan de gepolijste laag, weer naar boven. Is de lichtere kleur eenmaal aanwezig dan behoud de Chinese hardsteen deze kleur en zul je krassen nauwelijks waarnemen.

Let op: in de zomer kan deze steensoort behoorlijk warm worden wanneer de zon volop schijnt.

Binnen gebruik van Chinees Hardsteen
Wanneer deze steensoort geen kristallisering heeft ondergaan kun je bij gebruik binnenshuis lelijke vlekken en krassen krijgen op deze stenenvloer. Informeer hier naar bij de tegelhandelaar voordat je deze steensoort binnenshuis gaat gebruiken.
Wanneer je blauw hardsteen zonder kristallisering binnenshuis wilt gebruiken, raden wij je aan Belgisch Blauw Hardsteen te gebruiken. Ondanks dat de kosten hiervan hoger liggen, is deze steensoort beter bestand tegen binnenshuis gebruik.
Let op dat je Belgisch hardsteen bij een betrouwbare leverancier koopt. Er zijn helaas gevallen bekend dat Chinees hardsteen werd verkocht als zijnde Belgisch Blauw.

Onderhoud van Chinees Hardsteen
Let op met zuren; er zitten kalkdelen in deze steensoort, kalk is niet bestand tegen zuren. Gebruik voor de schoonmaak binnen een schoonmaakmiddel met PH-waarde boven de nul, verkrijgbaar bij de leverancier.

Buiten hoef je in principe geen schoonmaakmiddel te gebruiken, af en toe de vloer borstelen na een regenbui is voldoende. Mos en groen krijgen over het algemeen geen grip op Chinees Hardsteen.

Meer natuurstenen vloeren? Bezoek ook eens:

Belgisch Hardsteen

Welke natuursteen vloeren in de badkamer

Voordelen & kenmerken natuursteen vloeren

Granieten vloer voordelen

Informatie Chinees Hardsteen, Spotted Blue