Kruiden kweken: knoflook planten

Heerlijk: kruiden kweken in je eigen moestuin! Gemakkelijk en ook nog eens biologisch. In de kruidentuin kun je gemakkelijk knoflook planten.

Knoflook planten
Knoflook planten in de kruidentuin is in principe zeer eenvoudig. In, bij voorkeur, half april plant je een enkele tenen knoflook. Elke teen knoflook levert een knoflook plant/ bol op, hier kun je dus vooraf rekening mee houden tijdens het poten. Je plaatst een teen knoflook op enkele centimeters diepte, in niet te natte aarde, op een half zonnige plek. Plaats de tenen knoflook op 15 cm afstand van elkaar. In september kun je de knoflook bollen oogsten! Laat de bollen drogen in de zon. Bevalt dit, dan kun je elk jaar weer opnieuw knoflook planten op bovenstaande wijze.

Meer Kruiden kweken & tuin? KruidentuinOnkruid bestrijding: de fabelsterras verwarmingkleine tuin ideeën