Stroganoffsaus met Wodka recept

Stroganoffsaus met wodka; het aloude Russische recept uit St. Petersburg, ontwikkeld door de kok van Graaf Stroganov, is niet gemakkelijk te dupliceren – toch doen wij een poging, met de tips van collega Wim – kok & leermeester, moeten wij een eind komen met het recept voor Stragonoffsaus met wodka!

Ingrediënten recept Stroganoffsaus met Wodka

  • 30 gm roomboter
  • 150 ml jus, getrokken uit vlees
  • halve rode paprika
  • halve ui
  • 125 ml creme fraiche
  • 50 ml wodka (optioneel ook met een scheut cognac)
  • ongeveer 50 gm bloem
  • 25 gm tomatenpuree

Bereiden recept Stroganoffsaus met wodka

Gebruik een hapjespan voor om de stroganoffsaus te maken.
Versnipper ui & paprika, bak op in hete roomboter, laat glazig worden.
Blus af met Wodka (tip: tezamen met een scheut cognac). Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Blus af met de jus. Laat het geheel enkele minuten koken om de tomatenpuree te ontzuren. Voeg de creme fraiche toe. Laat het geheel nog een halve minuut koken. Zeef de bloem over de saus om te binden. Blijf hierbij roeren met een garde. Wanneer je vindt dat de Stroganoffsaus de juiste dikte heeft stop je met bloem toevoegen. Haal de stroganoffsaus van het vuur, want de bloem mag niet te lang koken om verzoeting van de saus tegen te gaan. Eet smakelijk!

Meer recepten & tips? Saus zónder klonten Asperges ham & ei Becel Bak & braad tipSpaghetti saus maken –  Hollandaise saus maken