Wanneer gras zaaien & hoe gras zaaien

Wanneer moet je gras zaaien? De beste periode om gras te zaaien is zowel het voorjaar, als najaar.

Wanneer gras zaaien
In het voorjaar is de beste periode om gras te zaaien van half maart tot ongeveer begin mei.
In het najaar kun je gras zaaien van half augustus tot eind september.

Hoe gras zaaien
Zorg voor een goede ondergrond: hark de grond los en vermeng indien nodig met teelgrond. Maak de grond niet nat. Wil je een goede, gelijkmatige grasmat creëren, dan kun je het beste de tuin opdelen. Door middel van het plaatsen van kleine houten paaltjes, waaraan je draad spant zodat je een rooster creëert in de tuin, kun je in elke afrastering evenveel gras zaaien met de hand. Hierna hark je het gezaaide gedeelte luchtig. Hierover kun je nu aarde uitstrooien, of zeven, zodat de zaadjes bedekt raken. Je kunt nu het gezaaide veld begieten (niet te nat). Geef bij droogte regelmatig water.

Wanneer de grasmat goed is opgekomen, kun je daar waar nodig voor een tweede maal gras zaaien.

Meer tuin info? De tuin winterklaar makenTerrasverwarmingVlinderstruik snoeien – OnkruidbestrijdingBladblazer kopen