займ на карту займы онлайн на карту займы на карту онлайн моментальный займ онлайн займ онлайн на карту микрозайм онлайн на карту кредит онлайн на карту микрозаймы в интернете онлайн займ на карту моментальный займ

Gietvloeren

Gietvloeren worden in toenemende mate aangelegd. Zo kiezen mensen vaak voor een gietvloer voor in de badkamer, voor in de keuken of voor in de woonkamer, maar in principe kan een gietvloer in elke ruimte aangelegd worden. Een gietvloer heeft een glanzend, strak uiterlijk. Hierdoor kan hij een luxueuze draai geven aan elke ruimte. Niet voor niets worden deze vloeren vaak aangebracht in interieurs met een moderne, strakke stijl. Een gietvloer is te ontwerpen naar uw smaak. Een neutrale, witte kleur staat in principe altijd goed. Toch valt er ook te kiezen voor een iets opvallendere kleur of een mooi patroon in de gietvloer. Drie bekende gietvloersoorten zijn epoxy, cementgebonden en polyurethaan gietvloeren.

Waarom kiezen voor een gietvloer?

Gietvloeren hebben vele voordelen. Voor veel mensen is de hoofdreden van hun aanschaf van een gietvloer het gemak. Dit begint al bij de aanleg: het materiaal van de vloer hoeft slechts over de ondergrond verspreid te worden. Vervolgens wordt de vloer zonder bewerking kaarsrecht. Bovendien kan een gietvloer op bijna elke ondergrond aangelegd worden, in tegenstelling tot andere vloersoorten. Ook schoonmaken is zeer gemakkelijk met gietvloeren. Er zitten geen klinken en naden in waar vuil tussen zou komen. Bovendien kan er zeer efficiënt gedweild worden in een ruimte met een gietvloer. Een gietvloer bespaart u een hoop tijd en zorgt voor een verhoogde hygiëne. Hij is ook nog eens relatief goedkoop.

Gietvloersoorten

·         Epoxy gietvloeren

De epoxy gietvloer is een van de gietvloersoorten die veel wordt aangelegd in winkelruimtes, scholen, bedrijfsruimtes, ziekenhuizen, musea en andere instellingen en commerciële ruimtes. Dit komt doordat epoxy gietvloeren erg sterk zijn. Ze kunnen zware voorwerpen, machines en voertuigen goed dragen en vervormen vrijwel niet. Bovendien kan de vloer tegen chemicaliën. Ook kunnen er in epoxy giervloeren gemakkelijk logo’s, teksten en afbeeldingen gelegd worden. De vloersoort is overigens niet erg buigzaam. Om scheuren te voorkomen kan hij alleen worden aangelegd op vlakke ondergronden.

·         Cementgebonden gietvloeren

Cementgebonden gietvloeren worden niet zozeer in commerciële ruimtes gebruikt, maar meer in particuliere woningen. Dit komt door de moderne, stijlvolle uitstraling van de vloeren. Ze doen aan als beton, en zijn erg gemakkelijk aan te leggen. Cementgebonden gietvloeren bestaan uit minstens twee lagen. Na het aanleggen van de basislagen wordt de vuilafstotende toplaag aangebracht. Deze kan zowel mat als glanzend zijn. De vloer is sterk en slijt niet. Hij is overigens niet geschikt voor vochtige ruimtes. Het vocht kan door kiertjes in de vloer naar binnen, wat op lange termijn niet goed is voor de vloer. Uiteraard kan hij wel schoongemaakt worden met water. De vloersoort wordt veelal geleverd in smaakvolle tinten van grijs en bruin.

·         Polyurethaan gietvloeren

Polyurethaan gietvloeren zijn wat soepeler en elastischer dan andere gietvloeren. Hierdoor blijft het oppervlak van de vloer glad en onbeschadigd. Scheuren zullen er niet in voorkomen. Dankzij deze feilloze strakheid is de polyurethaan gietvloer zeer geschikt voor elegante, moderne kamers. De vloersoort kan ook worden aangelegd in badkamers. Hij kan namelijk goed tegen vocht. De polyurethaan gietvloeren bestaan uit wel vier of vijf lagen. De eerste laag vormt de basis, de tweede laag is om de vloer uit te vlakken, de derde laag is de daadwerkelijke gietvloer, de vierde laag is de beschermende toplaag en de eventuele vijfde laag is een tweede beschermende toplaag. Tussen elk van deze lagen moet in ieder geval acht uur gewacht worden. Het aanleggen van een polyurethaan gietvloer neemt dus wel wat tijd in beslag.

Prijzen van een gietvloer

De prijzen van een gietvloer liggen vrij dicht bij elkaar. Er zijn overigens andere factoren die veel invloed hebben op de prijs, zoals de grootte van het oppervlak en het aantal lagen. De hoeveelheid lagen is zeer bepalend voor de duur van het leggen, aangezien elke laag veel droogtijd nodig heeft. Het aantal lagen zal dus ook zijn uitwerking hebben op de uiteindelijke prijs. Wel neemt de prijs per vierkante kilometer af naarmate de vloer een grotere oppervlakte krijgt. In onderstaande tabel wordt een grove schatting gegeven van de gemiddelde prijs van elke vloersoort.

Vloersoort

Dikte (mm)

Prijs per vierkante meter (inclusief btw)

Epoxy gietvloer

2-3

€85-125

Cementgebonden gietvloer

4-8

€75-115

Polyurethaan gietvloer

3-5

€80-125

 

Bron: MDV Gietvloeren


Adverteren op deze website

Copyright © 2018 Wonen-interieur.com | Woonideeën, tips & huis inrichting - All Rights Reserved
Powered by WordPress & the Atahualpa WP Theme by BytesForAll. Now with Tutorials & Support

PoweredBlinds.nl