Voordelen van een pneumatische schuurmachine

Wat is een pneumatische schuurmachine? Je leest het hier

Een pneumatische schuurmachine is niet veel voorkomend bij hobbyisten aan huis. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat de machine gebruik maakt van perslucht. Iets wat bij een elektrische schuurmachine niet het geval is. Om perslucht te creëren moet je beschikken over een compressor. Grotere bedrijven hebben hun eigen netwerk aangesloten, zodat je ten alle tijden in elke hal beschikt over voldoende bar. Te denken aan bijvoorbeeld autoproducenten. Hier wordt namelijk alleen gebruik gemaakt van pneumatisch gereedschap.

Stofvrij schuren, met pneumatische schuurmachine

Het grootste voordeel van een pneumatische schuurmachine is wel dat deze niet beschikt over elektronische onderdelen. Ideaal om nat te kunnen schuren, wat resulteert in weinig stofvorming. Ook kun je hierdoor fijnstof voorkomen wat met een normale stofafzuiging vaak nog erg lastig wordt. Je slaat hiermee als het ware twee vliegen in één klap! Je hoeft niet alleen minder schoon te maken, maar ook bescherm je jezelf tegen een ongezonde werksituatie. Kortom! Een pneumatisch schuurapparaat heeft hierdoor meer te bieden dan je in eerste instantie zal denken.

Handig wisselen

Het voordeel van pneumatisch gereedschap is dat je maar hoeft te beschikken over één luchtslang. Met de koppelstukken die van elke machine gelijk zijn kun je makkelijk switchen tussen gereedschap. Hiermee voorkom je onnodig veel kabels en heb je altijd genoeg bewegingsruimte tijdens de werkzaamheden. Ook hoef je niet bang te zijn dat er brand ontstaat tijdens het werken. Per ongeluk een luchtslang doorzagen heeft veel minder gevolgen, dan wanneer dit bij een elektrische kabel het geval is. Natuurlijk speelt het aantal bar wel een rol, maar over het algemeen is dit bij het meeste pneumatische gereedschap geen probleem.

Lange levensduur

Een pneumatische schuurmachine werkt wanneer lucht met een hoge druk door de machine wordt heen geblazen. Deze hoge druk creëert een beweging die de functie vervult van de machine. Zo kan bijvoorbeeld bij een schuurmachine de schuurzool gaan trillen. Het voordeel van een pneumatische beweging is dat er alleen gebruik wordt gemaakt van schoepen. Moeilijke elektronische technieken spelen hier dan ook geen rol. Dit houdt in dat de machine dus bestaat uit weinig onderdelen die kunnen slijten en/of een storing kunnen veroorzaken. Ideaal om een optimale levensduur te creëren!