Screens, eersteklas zonwering

Als het mooi weer is, kunnen we heerlijk genieten van het binnenvallend zonlicht in huis. En het is nog aangenamer als we dit zonlicht heel nauwkeurig kunnen reguleren. Een goede zonwering zorg dat dit mogelijk is. Zo kun je kiezen voor traditionele gordijnen of juist voor wat modernere lamellen of screens. Een te veel aan zonlicht kan onprettig zijn omdat het binnen te warm kan worden of je hebt last van de reflectie op je beeldscherm.

 

Kiezen voor screens

Screens fungeren niet alleen als zonnescherm maar zorgen ook voor een hoge mate van privacy. Je monteert screens aan de buitenkant van je ramen.

Een groot voordeel van screens is dat ze dus wel het zonlicht effectief filteren, maar het is nog wel steeds mogelijk om heerlijk naar buiten te kunnen kijken. Als je gehecht bent aan je privacy zijn screens dus de ideale oplossing. Ze zijn bovendien gemakkelijk te bedienen en eenvoudig te onderhouden.

 

Verschil screens en ritsscreens

Als je kiest voor screens heb je de keuze uit verschillende soorten. Bij normale screens zit het doek los in de geleider. Hierdoor kan het doek bij zware wind enigszins gaan wapperen. Om dit tegen te gaan zijn er zogenaamde ritsscreens of zipscreens. Hierbij wordt het doek door middel van een rits vastgezet. Dit type screens is sterk aan te raden als je ze voor een open raam gebruikt op plekken waar er veel harde wind is. Als je dit doet met gewone screens, loop je het risico dat het doek en de onderlat gaan klapperen.

 

Hoe inmeten?

Je kunt een screen heel eenvoudig zelf monteren op de muur of op het kozijn. Het is dan wel aan te raden deze perfect op maat te bestellen. Bij Creon Rolluiken is dit eenvoudig door gebruik te maken van hun gebruiksvriendelijke website. Hier wordt precies uitgelegd hoe je de screens zelf secuur kan opmeten. Vul de maten vervolgens in op het bestelformulier en maak een keuze uit een handmatige of motorische bediening. Je hebt bovendien de vrije keuze in kleur van het doek, de omkasting, zijgeleiders en onderlat. Stel zo je perfecte screens zelf samen.