Kies een pvc vloer voor je woning

 

Als je een nieuwe woning betrekt is er vaak nog wel een en ander te klussen. Op de vloer ligt meestal niets dus dient er ook daarvoor de juiste bedekking gevonden te worden. Vloeren worden van verschillende materialen gemaakt waarbij gedacht kan worden aan tegels, laminaat, vinyl of vloerbedekking maar tegenwoordig zijn ook pvc vloeren erg populair. Pvc vloeren kopen is eenvoudig en het aanbod erin is zeker groot te noemen.

 

Voor iedere ruimte geschikt

Pvc vloeren winnen aan populariteit door bepaalde voordelen die ze met zich meedragen. Zo kan een pvc vloer gelegd worden in alle vertrekken van het huis. Dit betekent dat deze niet alleen geschikt is voor de woonkamer of slaapkamer maar ook in nattere ruimtes zoals de badkamer gelegd kan worden. Daarnaast zijn pvc vloeren ook voor de keuken geschikt.

 

Makkelijk te onderhouden

Een groot voordeel van pvc vloeren is dat ze eenvoudig te onderhouden zijn. Omdat pvc een kunstmatig gemaakt materiaal is kun je de vloer makkelijk reinigen en als er ooit wat op mocht vallen is deze niet meteen beschadigd en heb je er ook niet direct vieze plekken op. Daarnaast voelt een pvc vloer warmer aan dan plavuizen of laminaat.

 

Verschillende patronen mogelijk

Als je ervoor kiest een pvc vloer aan te schaffen dan kun je een keuze maken uit diverse kleuren. Kies een kleur die bij de rest van je interieur past en waar je niet snel op uitgekeken raakt. Er kan ook vloerverwarming aangelegd worden onder een pvc vloer maar dit is niet noodzakelijk. De pvc vloer kan in verschillende patronen uitgevoerd worden waarbij je bijvoorbeeld kunt denken aan bijvoorbeeld een tegelmotief. Zo lijkt de vloer qua uiterlijk op een tegelvloer maar heeft deze de voordelen van een pvc vloer.

 

Verschillende diktes

Een pvc vloer kan in verschillende diktes gemaakt worden. Kijk bij de keuze daarom altijd goed naar de intensiteit waarmee de vloer gebruikt gaat worden. Als je een pvc vloer aanlegt in een woonkamer of in een ruimte die bedrijfsmatig gebruikt wordt en waar vaak veel mensen aanwezig zijn kies je het beste voor een wat dikkere vloer. Deze gaan langer mee en kunnen ook beter tegen een stootje. Om de vloer nog wat beter te beschermen tegen bijvoorbeeld krassen kan deze voorzien worden van een extra toplaag.

 

Lijmen of klikken

Een pvc vloer kan gelijmd worden maar ook met een kliksysteem in elkaar gezet worden. De verlijmde versie van deze vloer wordt strak tegen de muren aan geplaatst zodat plinten niet nodig zijn. Voor deze versie dient er wel een goed geëgaliseerde betonvloer onder te liggen. Als je kiest voor een pvc vloer die in elkaar geklikt wordt is daar een drukvaste ondervloer voor nodig. Een pvc vloer kun je zelf leggen maar laten aanleggen door een gespecialiseerd bedrijf is aan te raden. Zeker omdat de ondervloer echt goed recht hoort te zijn kun je dit soort klussen het beste aan een vakman overlaten. Iedere oneffenheid onder een pvc vloer is zichtbaar en dat wil je natuurlijk niet hebben als er net een nieuwe vloer is aangelegd.

 

Bron: Floorsite PVC Vloeren