De hangstoel: een hippe verrijking voor je tuin

Kijk je wel eens rond in je tuin en heb je het gevoel dat er wat mist? Wil je jouw terras een nieuwe boost geven maar je weet niet hoe? Maak dan kennis met de hangstoel. Een geweldige eyecatcher
die jouw tuin of balkon nieuw leven inblaast.

Een hangstoel is simpelweg een stoel die hangt. Dit kan aan een standaard, maar ook aan bijvoorbeeld een sterke boom of het dak van een veranda. Het is eigenlijk een schommelstoel in een modern jasje. Doordat de stoel hangt, kun je rustig heen en weer swingen. Waarom is een hangstoel nu een goede aanwinst voor jouw tuin? Het is een heerlijke zitplek om in te loungen. De meeste hangstoelen zijn voorzien van dikke loungekussens waarin je lekker wegzakt. Een ideale stoel om rustig tot jezelf te komen met een goed boek of een verkoelend drankje. Of doe rustig even de ogen dicht en geniet van de zon.

Het hang-ei

Een van de meest bekende hangstoelen is het hang-ei. Deze hangstoel heeft een ovaal design en dus de vorm van een ei. Deze staat zowel goed in de tuin, op het balkon, maar ook bijvoorbeeld in je woonkamer. Het hippe design geeft iedere ruimte een modern tintje. Weet jij al waar je hem neer wilt zetten?

Trendy designs

Voor de tuin is kunststof een materiaal dat goed bestand is tegen diverse weersomstandigheden. Daarom zijn de meeste hangstoelen voor buiten gemaakt van kunststof met een aluminium of gecoat metalen frame. Gelukkig voor ons is kunststof tegenwoordig ontzettend hip. Het vroegere rotan is versterkt teruggekeerd in kunststof vlechtdraad. Dit noemen we ook wel wicker en hiermee zijn allerlei trendy designs te maken. Van hangstoelen met een open karakter tot aan verfijnd vlechtwerk met een strakke uitstraling.

Samen genieten

Met een hangstoel creëer je een nieuwe plek om te genieten in je tuin. Op het gras of op je terras, overal komt hij goed tot zijn recht. Ook naast een loungeset zou een hangstoel niet misstaan. Je zit ongeveer net zo laag als de rest, maar het hoogteverschil geeft je tuin wel een frisse nieuwe uitstraling. Wist je dat er ook hangstoelen zijn voor twee personen? Dit is dubbel zo veel genieten. Samen schommelend naar de zonsondergang kijken met een heerlijk glaasje wijn. De zwoele zomeravonden worden hier net weer een tikkeltje romantischer van.

Wil jij nu ook zo graag zo’n hippe verrijking voor je tuin? Bekijk dan eens de volgende collectie
hangstoelen. Wie weet zit jij dan ook binnenkort heen en weer te swingen.