Waarom kiezen voor jaloezieën in plaats van gordijnen?

 

Bij de inrichting van een woning komt veel kijken. Ook als je grondig gaat verbouwen, wil je dat alles er naderhand weer spik en span uitziet. Wat er voor de ramen komt, is vaak een hele puzzel om uit te zoeken. Vroeger, enkele decennia geleden, hadden veel mensen standaard gordijnen voor de ramen. Alternatieven kwam je vrijwel niet tegen in het straatbeeld. In de loop der jaren is dat beeld sterk veranderd. Steeds meer mensen kiezen voor een moderne inrichting en willen af van het stoffige imago van gordijnen voor de ramen. Gelukkig zijn er genoeg andere mogelijkheden.

Jaloezieën zijn veelzijdig

Het grote voordeel van jaloezieën is dat ze veelzijdig zijn. Zeker ten opzichte van gordijnen. Gordijnen kunnen open en dicht. Je kunt ze draperen maar dan heb je het zo’n beetje wel gehad. Jaloezieën kun je op verschillende standen openen en je kunt ze ook nog eens omhoog trekken of opzij schuiven als je het raam vrij wilt maken. Dit laatste is ideaal als je de ramen wilt zemen. Gordijnen moesten voorheen dan vaak tijdelijk worden weggehaald. Met jaloezieën kun je de raamdecoratie simpelweg optrekken en je kunt makkelijk overal bij.

Jaloezieën zijn slijtvast

Gordijnen zijn gemaakt van stof en dat is vergankelijk. Gestoffeerde raamdecoratie gaat meestal geen decennia mee. De kwaliteit van gordijnen gaat in de loop der jaren in ieder geval achteruit door slijtage of door toedoen van de wasmachine. Vooral met katoenen gordijnen is het mooie er echt wel af wanneer ze tientallen jaren in de ruimte hangen en verschillende keren zijn gewassen. Jaloezieën zijn meestal gemaakt van duurzame materialen zoals hout, PVC of aluminium. Dit gaat veel langer mee. Het kopen van jaloezieën is dan ook een veel duurzamere investering dan wanneer je gordijnen aanschaft. Jaloezieën gaan vaak vele decennia mee. Oké, ze kunnen wellicht op den duur wat vervelen. Maar als je kiest voor een neutrale kleur dan kun je de inrichting van het vertrek aanpassen en de raamdecoratie veelal laten hangen.

Gemakkelijk in onderhoud

Het stof- en vuilvrij maken van jaloezieën zien sommige mensen als een vervelend klusje. Maar toch is het altijd nog een stuk makkelijker dan het wassen van de gordijnen. In gordijnen zitten vaak haken die eerst moeten worden verwijderd om schade aan je wasmachine te voorkomen. Als je dat bij elkaar optelt dan is het schoonmaken van je jaloezieën met een sopje van afwasmiddel of allesreiniger toch een stuk eenvoudiger. Een bijkomend voordeel is dat je bij schade vaak losse onderdelen kunt bijbestellen om je jaloezieën te herstellen.

Ik wil ook van die spetterende jaloezieën!

Er komt een moment dat je toe bent aan verandering. Als dat de inrichting van je woning betreft dan komt er vast ook wat nieuws voor de ramen. Wil je ook mooie en stijlvolle jaloezieën in plaats van die oubollige gordijnen? Dan wordt het tijd om actie te ondernemen. Jaloezieën uitzoeken doe je tegenwoordig natuurlijk gewoon online. Daarvoor hoef je de deur niet meer uit. Je kunt bijvoorbeeld het assortiment van www.doehetbbudget.nl bekijken. Hier vind je raamdecoratie die gemiddeld tot 70% goedkoper is dan bij de usual suspects. Kies uit een ruim assortiment en geniet binnen enkele weken van je gloednieuwe jaloezieën.

 
Dit artikel is geplaatst door (basme), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

Dit artikel is geplaatst door (basme), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.