Aan het verbouwen? Huur een restafvalcontainer

Heb je binnenkort een ingrijpende verbouwing gepland? Als dit je eerste keer is, zal je er versteld van staan hoeveel afval je produceert. Misschien heb je al vaker een verbouwing gepland en uitgevoerd. Wellicht heb je toen al het afval naar de stortplaats voor grofvuil gebracht, in je auto met aanhangwagen. Dit kan veel tijd van je vergen, die je eigenlijk aan je verbouwing wilt besteden. Heb je eraan gedacht om een afvalcontainer voor je huis te plaatsen? In een afvalcontainer verzamel je alle afval die je verbouwing oplevert en na afloop wordt het afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf.

 

Het voordeel van een restafvalcontainer

Het plaatsen van een restafvalcontainer heeft een aantal grote voordelen. Je mag ervan uitgaan dat al het afval van je verbouwing op een vakkundige manier wordt afgevoerd en dat eventueel nog bruikbare zaken worden gerecycled. In een restafvalcontainer mag je naast het puin van je verbouwing ook kapot meubilair of versleten kleding of oude huisraad doen. Zo ben je in één keer van alles verlost waar je geen behoefte meer aan hebt. Verbouwen én opruiming houden, dat is twee vliegen in één klap.

 

Wat mag er niet in een restafvalcontainer?

In een restafvalcontainer mag je niet zomaar alles storten. Een aantal zaken zul je op een andere manier moeten verwijderen. Asbest of mogelijk asbesthoudend materiaal hoort niet thuis in een restafvalcontainer. Hetzelfde geldt voor grond, chemisch afval of organisch afval zoals verlopen levensmiddelen. Oude matrassen mag je ook niet in je restafvalcontainer afvoeren. Verf, autobanden, dakleer en technisch rubber hebben ook geen plaats in een restafvalcontainer. Voor de rest sta je helemaal vrij wat je met het restafval van je verbouwing wilt laten afvoeren.

 

Een restafvalcontainer via Rode Bak

Rode Bak levert restafvalcontainers door heel Nederland en haalt ze ook weer op als je verbouwing voorbij is. Ze hebben containers in diverse maten. Voor de meest voorkomende verbouwingswerkzaamheden zal een container met een inhoud van 4 m3 of 6 m3 ruim voldoende zijn. Ze leveren echter ook containers met een inhoud van 10 m3 of zelfs 45 m3. Je huurt de containers voor een standaard periode van 4 weken. Het is moeilijk om in te schatten hoe lang je bezig bent met je verbouwing. Wil je de huurperiode verlengen? Of is je container gevuld terwijl je nog niet klaar bent? Eén telefoontje is genoeg en Rode Bak regelt het voor je.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (Rinko De Jong), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.