Ik woon in een koud huis, wat nu?

De winter begint pas in december, maar dat zou je niet denken als je naar buiten kijkt. Het is vaak akelig koud en als je pech hebt word je ook nog eens natgeregend! Je wilt dit slechte weer het liefst zo snel mogelijk ontvluchten, maar als je thuis komt kom je er achter dat het hier ook heel koud is! Is hier wat tegen te doen en zo ja, wat? Wij helpen jou graag de winter door met een paar tips.

Investeer in je huis

Bovenstaande situatie is iets dat bij veel mensen een dagelijkse struggle is. Zeker oude huizen hebben vaak enkelglas, koude muren en veel gaten waar koude wint doorheen kan komen. Je kan het huis wel opstoken naar 21 graden, maar dit is niet alleen heel erg slecht voor het milieu, het is ook nog eens erg prijzig! Een andere optie is om een half jaar in een warm land te gaan wonen, maar ook dat is voor veel mensen niet mogelijk of net een stap te ver. Daarom zal je moeten investeren in je huis.

Als je van plan bent nog lang in het huis te blijven wonen dan is het misschien verstandig om te investeren in je huis. Zo kan je zelf het huis duurzamer maken, en daardoor ook aangenamer in de winter! Door het huis goed te isoleren en het enkel glas vervangen voor dubbelglas ben je al een heel eind op weg. En doordat de warmte beter wordt vastgehouden bespaar je ook een hoop kosten!

Koop sloffen en kleed het huis aan

Er hoeven niet altijd heftige maatregelen genomen te worden. Met een nieuw paar sloffen, mooi kleden en dichte gordijnen maak je het huis al een stuk warmer en knusser. Zo kan je gewoon over de koude vloer lopen en krijg je het zelf ook minder snel koud. Ideaal dus als je niet het budget hebt om een het huis te verbouwen! Ook een openhaard is altijd fijn in de winter, gezellig met de familie rond de haard zitten zijn mooie herinneringen en een warm gevoel!

Er zijn nog veel meer leuke woonideeën, trends en oplossingen voor alles wat met het huis te maken heeft. Wees dan ook niet bang om hier naar op zoek te gaan en een open mind te hebben.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (basme), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.