Wat je moet weten voordat je een gietvloer laat aanleggen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een gietvloer te laten leggen in hun woning. Hoewel deze vloeren voorheen voornamelijk werden gebruikt in fabrieksgebouwen of loodsen, is deze trend in de afgelopen jaren ook overgeslagen naar het interieur van huizen. Voordat je dit besluit maakt, is het echter wel verstandig om je goed in te lezen over wat het nu precies inhoudt. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van de eigenschappen, voordelen en prijzen van een gietvloer.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een vloer van kunststof die uit wordt gegoten over een bestaande ondergrond. Wat voor kunststof dit is, is afhankelijk van de keuze die jij maakt. De meest gebruikte materialen zijn polyurethaan en epoxy. Beide zijn beschikbaar in verschillende kleuren en hebben grotendeels dezelfde eigenschappen. Het grootste verschil is dat polyurethaan iets flexibeler is, waardoor deze optie meer geschikt is voor hogere gebouwen en vloeren met vloerverwarming.

De voordelen van een gietvloer

Gietvloeren brengen talloze voordelen met zich mee. Wij hebben ze voor het gemak even voor je op een rijtje gezet:

  • Aangezien gietvloeren in één keer worden gegoten, heb je geen last van oneffenheden en naden. Dit heeft met name een positief effect op de tijd die je kwijt bent aan onderhoud. Het zorgt er namelijk voor dat stof en vuil geen houvast heeft, waardoor je het met een simpele schoonmaakbeurt eenvoudig kunt verwijderen. Het is echter wel verstandig om eens in de zoveel jaren een professioneel schoonmaakbedrijf in te huren voor een grote beurt.
  • Als je besluit een gietvloer aan te schaffen, geldt vaak dat de prijs per m² daalt naarmate het totale oppervlakte van de vloer stijgt. Stel je besluit dus voor een gietvloer van polyurethaan te gaan, dan geldt voor een vloer tot 100 m² een bedrag van €65,- per m². Stijgt dit totale oppervlakte naar minimaal 151 m², dan daalt de prijs per m² naar €53,-. Dankzij de flexibiliteit van een gietvloer, is deze over het algemeen goed te combineren met vloerverwarming. Hier wordt voornamelijk veel gebruik van gemaakt in badkamers en woonkamers. Gezien het feit dat alles in één keer kan worden aangelegd, bespaart ook dit je geld.
  • Gietvloeren zijn brandwerend, geluiddempend en isolerend. Stuk voor stuk zeer aantrekkelijke eigenschappen voor in een woning of bedrijfsruimte. Dit zijn slechts enkele van de vele voordelen van gietvloeren. Voor meer informatie hierover is het verstandig contact op te nemen met een expert.

Het vinden van een vloerenlegger

Nu je hebt besluiten dat je een gietvloer wilt laten leggen, is het tijd om hier een geschikt bedrijf voor te vinden. Dit is echter niet zo makkelijk als dat het lijkt. Om je een handje te helpen hebben we wat tips op een rijtje gezet:

  • Vraag vrienden en familie om aanbevelingen.
  • Bekijk voorbeelden van eerdere klussen.
  • Vraag meerdere offertes aan.
  • Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.
  • En bovenal, wees niet te gehaast. Neem rustig de tijd om je keuze te maken, zodat je geen beslissingen neemt waar je later spijt van krijgt.

Kijk op www.g-vloeren.nl: dé specialist in gietvloeren voor jouw woning of kantoor.