Automatische beregeningsinstallatie, wat zijn de voordelen?

Een van de basisbehoeften van alle tuinen is irrigatie. Hoewel er nog veel meer zorg nodig is voor het onderhoud, zorgt een regelmatige watervoorziening voor een gezonde groei van de planten. Maar wat is een automatisch beregeningsinstallatie?

Veel mensen vergeten planten water te geven wanneer ze dat moeten doen, of ze besteden er veel tijd aan. Dankzij het automatische beregeningsinstallatie wordt dit werk echter vereenvoudigd en optimaal uitgevoerd. Dit is een mechanisme dat steeds populairder wordt omdat het zeer interessante voordelen heeft.

Voordelen van automatische beregeningsinstallatie

Het belangrijkste voordeel van het automatische beregeningsinstallatie is dat het ervoor zorgt dat de planten water krijgen, zelfs als je niet thuis bent. Overige voordelen zijn zoal:

  • Het systeem bespaart tijd, omdat je het werk niet handmatig hoeft te doen.
  • Je kunt niet meer vergeten de planten water te geven, ook wanneer je er niet bent gaat het proces door.
  • Er hoeven geen slangen en andere traditionele irrigatie-elementen te worden gebruikt.
  • De kranen openen en sluiten op het door de gebruiker ingestelde tijdstip.
  • Hun complementaire accessoires, zoals sproeiers en diffusers, helpen om het water op een meer uniforme manier te verdelen, waardoor de hele plaats besproeid wordt.

Waar hoort het irrigatiesysteem geïnstalleerd te worden?

Gezien de voordelen van het bovengenoemde automatische irrigatiesysteem, kunnen we zeggen dat ze overal aan te raden zijn. Van kleine tuinen tot grote plantages, ze zijn een goed alternatief voor een optimaal onderhoud van alle planten.

Aandachtspunten

Het eerste wat van belang is voordat je een automatisch irrigatiesysteem installeert, is het oppervlak waarop je het wilt gebruiken. Daarnaast  is het belangrijk om te weten wat voor soort grond er precies ligt. Bijvoorbeeld, hoe meer klei het is, hoe meer water het zal vasthouden.

Kennis van de aanwezige plantensoorten

Het is belangrijk om de gebieden in de tuin te vast te leggen waar een zekere mate van vochtregulering nodig is. Een onmisbare informatie is te weten hoeveel water elke plantensoort of gewas nodig heeft. Een gazon heeft bijvoorbeeld andere beregening nodig dan een boom, struiken of bloemen.

Zodra je deze factoren hebt bepaald, kun je dus kiezen voor een automatische irrigatieset die daarop is afgestemd. Verzamel dus de nodige informatie en vraag advies in gespecialiseerde winkels of bezoek de website van summerrain.nl voor meer informatie.