Van gas naar inductie

Maak jij binnenkort de overstap van gas naar inductie? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Koken met elektriciteit in plaats van gas is nog best even wennen. In dit artikel lees je alles waar je op moet letten wanneer je deze overstap maakt.

De juiste inductieplaat

De ene inductieplaat is de ander nog niet. Er is een grote markt voor inductieplaten en er zijn veel verschillende aanbieders en merken. Er zijn dus nog heel wat verschillen per inductieplaat. Zorg ervoor dat je je verdiept in de wereld van inductieplaten om een goede keuze te kunnen maken. Wil je bijvoorbeeld een inductieplaat die snel heet wordt, stabiel is of juist maar een paar verschillende standen? Er is van alles mogelijk en de keuze is enorm. Doe er je voordeel mee en maak zo de juiste keuze voor een inductieplaat.

Even wennen

De omschakeling van gas naar inductie is een flinke overstap. Het is dus niet vreemd dat je nog even moet wennen, wanneer je voor het eerst op inductie kookt. Het grootste verschil is dat gas veelal sneller reageert op jouw manier van handelen. Je kunt bijvoorbeeld snel overschakelen van hoog vuur naar een lager pitje. Bij de meeste inductieplaten is het reactievermogen wat trager of juist stabieler. Je moet dus goed de plaat kunnen aanvoelen. Is jouw pan aan het koken? Schakel dan gauw terug naar een lager niveau, maar zorg wel gelijk voor een juist niveau waardoor het water aan de kook blijft. Het is nog even wennen en oefenen, maar wanneer je koken op inductie onder de knie hebt, wil je echt niets anders meer.

Het is nog best en grote verandering wanneer je van gas naar inductie overgaat. De een vind koken op gas fijner, terwijl de ander een inductieplaat verkiest om op de koken. Het is zeker een verschil, maar wanneer je er eenmaal goed mee weet om te gaan is de overstap van gas naar inductie een ideale optie.

Bezoek de website www.vangasnaarinductie.nl voor meer informatie over de switch van gas naar inductie of bezoek de vacature pagina voor de vacature keukenmonteur Harderwijk.