De voordelen van led tl verlichting

De vervanging van alle bestaande (halogene) tl door een led tl is minder gecompliceerd dan u wellicht in eerste instantie denkt. Bovendien zorgt led tl voor aanzienlijke voordelen. Als u bedenkt dat verlichting al snel 20% is van uw totale energienota dan is een besparing door het gebruik led verlichting snel verdient. Zo wordt de traditionele 80 Watt vervangen door een 8 Watt led tl vervangen en gaat een led tl tot wel drie keer langer mee. Een ander voordeel is dat een led tl geen starter nodig heeft die ook weer vervangen moet worden. Als u de traditionele tl door een led uitvoering wilt vervangen maar bent u nog wel in het bezit van een wel een starter, dan is er een retrofitting, speciaal zorgt om de overstap naar led tl eenvoudiger te maken. Door de aanschaf van een led tl kunt u dus behoorlijk besparen.

Flexibel

Naast de besparing zitten er nog meer positieve kanten aan het gebruik van led tl. Het heeft ook een duurzame en milieubewuste kant aangezien je minder energie nodig hebt voor de gebruikte wattages. Verder wort led tl niet warm waardoor je deze op meer plekken kunt gebruikten dan de traditionele tl. En gelukkig is er ook veel verbeterd aan de kleur van led tl. Bij de ‘ouderwetse’ normale tl-buizen was er per definitie sprake van hard licht, nu kunt u kiezen uit een grote variatie in lichtkleuren. De lichtkleuren zijn voorzien van een letter K van Kelvin. Het enige wat u daarvan moet weten, is dat hoe lager het getal is, hoe warmer de kleur van de tl wordt.

De lichthoek

Bij ouderwetse tl-buizen heb je een lichthoek van 360 graden. Het licht komt uit de buis en het maak niet uit hoe je deze armatuur exact plaatst. Om bij deze tl buizen toch veel licht op de grond te krijgen, plaatst men vaak een reflector (witte of zilverkleurige plaat) die het licht moet weerkaatsen. U begrijpt dat bij licht wat alle kanten opgaat en vervolgens door het gebruik van een reflector naar beneden wordt gereflecteerd alle behalve efficiënt is. Het verlies van een armatuur zonder zijkanten kan oplopen tot 35% en via de reflecterende plaat zelfs 60%. De lichthoek van led tl buizen  is ongeveer 120 graden. Hierdoor straalt al het licht naar beneden zonder dat u gebruik hoeft te maken van reflecterende materialen. Zorg er wel voor dat u de led tl regelmatig schoonmaakt. De lichtopbrengst blijft dan optimaal.

Bepaal de kleurweergave

De kleurweergave in een ruimte kan essentieel zijn. Als u warm sfeerlicht heeft, ziet rood in de avond er anders uit dan wanneer u hetzelfde rood bekijkt bij daglicht. Om de kleurweergave van een waarde te voorzien, wordt er gebruikgemaakt van een RA-waarde. Deze RA-waarde geeft de kleurechtheid aan van tien tot honderd. De meeste led tl heeft een RA-waarde van tachtig waardoor de kleurechtheid goed wordt gegarandeerd.

Led verlichting kan ook goed verwerkt worden in spotjes. Aangezien led geen warmte afgeeft, kan deze heel eenvoudig ingebouwd en verwerkt worden. Ook bij led-spotjes hebt u de keuze uit verschillende kleuren licht.
Dit reclame-artikel is geplaatst door (Rinko De Jong), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (Rinko De Jong), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.