Wat is het verschil tussen renovlies- en glasvezelbehang?

Op gebied van muurbekleding is er enorm veel mogelijk Je kunt kiezen uit stucwerk, verschillende behangsoorten of simpelweg verven om de muren een geheel nieuwe look te geven. De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor strakke en mooi afgewerkte muren. Maar dat gebeurt natuurlijk niet zomaar. Hier moeten wel een aantal dingen voor geregeld worden. Met het juiste behang kun je de muren niet alleen beschermen, maar ook nog eens oneffenheden en zelfs scheuren verbergen. Renovlies- en glasvezelbehang worden hier met name voor gebruikt. Maar wat is eigenlijk het verschil? Waar kies je voor?

Het is belangrijk om te weten dat ieder soort behang specifieke eigenschappen bezit. En zo ook geheel eigen voordelen. Daarom is het verstandig om eerst voor jezelf op een rijtje te zetten waar je naar op zoek bent en wat je precies van het resultaat verwacht. Glasvezelbehang bestellen via glasvezelbehang.nl? Laat je dan eerst informeren over de verschillende eigenschappen en voor- en nadelen van zowel renovlies als glasvezelbehang. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Wat is glasvezelbehang?

Glasvezelbehang bestaan uit gewone glasvezels. Glasvezels beschikken over enorme kracht en een zeer sterke structuur. Hierdoor is het behang veel dikker dan je wellicht gewend bent. Bovendien is het ook een stuk stootvaster. Het biedt de bescherming die je zoekt om jouw muren in topconditie te houden. Een groot voordeel van glasvezelbehang is dat het gemakkelijker van de muren te verwijderen is dan glasvlies en tevens wat stabieler is.

Het verschil tussen glasvezelbehang en renovlies behang ligt hem vooral in het materiaalgebruik. Daarnaast is ook de structuur van de muren anders na het aanbrengen. Wat de twee in overeenkomst hebben is dat ze beiden overschilderbaar zijn. Je kunt er ook voor kiezen om de muur vervolgens nog met jungle behang te versieren. Leuk voor de kinderkamer om de strakke muur nog wat op te vrolijken of om de woonkamer een finishing touch te geven.

Wat is Renovlies behang?

Het grootste verschil zit hem in het materiaalgebruik. Renovlies behang wordt namelijk gemaakt van papier met vezels. Dit in tegenstelling tot de krachtige glasvezels. Dat betekent echter niet dat renovlies niet krachtig is. In tegendeel zelfs. Vaak wordt de kracht van papiervezels onderschat. Hieruit blijkt maar weer dat dit nergens voor nodig is. Het behang overbrugt scheurvorming in de muren namelijk perfect en zorgt voor geheel egale muren. Het is zeer sterk en stootvast. Bovendien kunnen mogelijke beschadigingen aan het behang eenvoudig worden vervangen. De muren zullen er weer als nieuw uitzien.

Het resultaat van renovlies behang is vergelijkbaar met stucwerk. Dat is dan ook de reden waarom de meeste mensen renovlies als alternatief voor stucwerk gebruiken. Bovendien kan renovlies direct op behangklare muren worden geplaatst. Er hoeft dus verder niets meer geregeld te worden, iets wat enorm veel tijd bespaart. Je kunt een renovlies behanger inschakelen, maar je kunt er ook voor kiezen om het eenvoudig zelf te doen. Mogelijkheden genoeg dus om jouw muren een geheel nieuwe look te geven.