Badkamertegels voor de vloer of wand

Welke badkamertegels kiezen?

Welke badkamertegels je zou ‘moeten’ kiezen is natuurlijk heel persoonlijk. Maar de juiste stijl vinden kan soms wel lastig zijn, zeker als het aanbod zo groot is. Vaak is het advies om een combinatie te maken met een basis vloertegel en een opvallender wandtegel. Of juist andersom als je dat mooier vind. Een ‘drukke’ wandtegel kan jou misschien net wat teveel van het goede zijn, terwijl je het wel weer prachtig vindt op de vloer.

Donkere of lichte tegels

De wand en vloer van je badkamer neemt veel ruimte in beslag. Het is zeer prominent aanwezig. Kies je daarbij een donkere kleur? Dan lijkt de ruimte optisch kleiner. Kies je voor licht, dan vergroot je voor het oog de ruimte. Natuurlijk geldt ook nu: het is jouw badkamer en hoe jij die wilt inrichten is dan ook geheel aan jou. Je kunt immers ook prima combineren van donker en licht op de vloer of aan de wand. Misschien wil je die ene wand juist donker hebben en de rest licht.

5 voorbeelden van tegels

Decoratieve vintage tegels met patroon. Voor op de vloer of als wandtegel.
Keramische geglazuurde tegel met golvende zijkanten en in frisse kleuren
Langwerpige wandtegels in een glanzende zachte aqua kleur
Langwerpige witte wandtegel
Kleurrijke tegel met vele prints voor op de vloer of aan de wand.

Het juiste formaat

Naast de kleur is ook het formaat van de tegels belangrijk. Heb je een grote badkamer? Dan kun je kiezen voor een grote tegel. Hiermee benadruk je het grote oppervlak. Heb je een kleinere badkamer? Dan geef je meer accent met kleinere tegels. Hetzelfde geldt voor de voegen tussen de tegels. Bij een grote badkamer kan het heel mooi zijn om die voegen te laten zien. Bij een kleinere badkamer zou je misschien eerder voor een strak geheel willen kiezen, waardoor de ruimte weer optisch groter lijkt.

Naast de kleur badkamertegel is het formaat ook nog een belangrijk onderdeel. De mogelijkheden daarin zijn enorm. Je kunt gaan voor kleine badkamertegels, of juist een tegel met een kleurig decor of enorme grote wandtegels met weinig voegen. Smaak is tenslotte het belangrijkste. Naast de voorkeur van smaak is het ook goed om te kijken naar de ruimte van de badkamer.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (thijs.seoiskey), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.