Zelf zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen: ze dragen bij tot het milieu, ze voorzien je woning van duurzame energie en daarbij zijn ze ook nog eens gemakkelijk te plaatsen! Overtuigd van de voordelen van zonnepanelen? Dan kun je aan de slag!

Wil je zelf zonnepanelen plaatsen, dan is het echter wel belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. Enkel zo ben je zeker dat de panelen goed werken en ook niet zomaar van je dak donderen. In dit artikel vind je enkele tips om het juist te doen!

 

Zelf zonnepanelen plaatsen: de beste tips

Vaak wordt het plaatsen van zonnepanelen overgelaten aan een specialist, en dat kan zeker een goede oplossing zijn. Aan de andere kant is het een werk dat je eigenlijk ook gemakkelijk zelf kunt doen. Gebruik onderstaande tips voor een goed resultaat!

 

1. De hoek van de panelen is belangrijk

Een van de eerste zaken waar je op moet letten, is dat de hoek van de panelen ten opzichte van waterpas juist is. Zo wordt aangeraden de panelen in en hoek van 30 graden te plaatsen. Op die manier staan ze optimaal om zoveel mogelijk zonlicht op te vangen!

 

2. Bekabeling voor de veiligheid

Daarbij mag het belang van een goede bekabeling niet onderschat worden bij zonnepanelen. De kabels die van de panelen naar de omvormen lopen, moeten zo goed mogelijk beschermd worden tegen vocht, vuil en meer. Vaak worden hiervoor PVC buizen gebruikt, aangezien deze licht en toch sterk zijn.

 

3. De kwaliteit van de omvormer

Ten slotte is het erg belangrijk dat de omvormer die je gebruikt van uitstekende kwaliteit is. Een goed model zal niet enkel beter werken (waardoor je dus ook méér rendement uit je zonnepanelen haalt). Ook gaat zo’n omvormer een stuk langer mee, met als gevolg dat je op de lange termijn nog geld bespaart!

Kortom, zelf zonnepanelen plaatsen is zeker en vast mogelijk. Het is natuurlijk een werk waar heel wat bij komt kijken. Als je toch nog vragen of onzekerheden hebt bij bepaalde zaken, kan het ten slotte geen kwaad om advies te vragen bij een specialist. Deze kan je helpen om het beste materiaal te vinden, handige tips geven om het werk goed te doen en eventueel begeleiding bieden op het vlak van onderhoud.

Ben je er klaar voor? Zelf zonnepanelen plaatsen biedt ten slotte als voordeel dat, eenmaal je dak is uitgerust met zelfvoorzienende panelen, je kunt zeggen dat je ze helemaal zelf hebt geplaatst!

Dit reclame-artikel is geplaatst door (E van Santen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.