Coniferen laten verwijderen

Voor het verwijderen van coniferen kan het beste een hoveniersbedrijf of boomverzorger ingehuurd worden. Het is namelijk een zware klus waarbij in veel gevallen ook machines ingezet worden. Daarbij kan gedacht worden aan een stronkenfrees, graafmachine of het inzetten van een kraan.

De redenen om coniferen te verwijderen

Er zijn zal van redenen te bedenken waarom coniferen soms verwijderd moeten worden. Coniferen worden in de meeste gevallen verwijderd omdat ze plek moeten maken voor het plaatsen van een schutting of voor een andere tuinafscheiding. Ook worden coniferen verwijderd wanneer deze te veel bruine plekken vertonen of dood zijn.

Hoe worden coniferen verwijderd?

Er zijn verschillende methodes om coniferen te verwijderen. Welke methode ingezet wordt is afhankelijk van de situatie op de locatie. We bespreken de volgende methodes, namelijk het uitgraven van coniferen, het verwijderen van coniferen met een stobbenfrees en het verwijderen van coniferen door deze met een voertuig uit te grond te trekken.

Het uitgraven van coniferen

Een veelgebruikte methode is het uitgraven van coniferen om deze vervolgens te verwijderen. Bij deze methode wordt er een kuil om de coniferen gegraven en worden alle wortels die men tegenkomt met de hand doorgezaagd. Door dit proces te herhalen komen de coniferen los van grond en kunnen de coniferen uit de grond worden getrokken of met behulp van een kraan uit de grond getild worden.

Coniferen verwijderen met een stobbenfrees

Wanneer er genoeg ruimte is een stobbenfrees het terrein op te laten rijden dan kan een stobbenfrees ingezet worden. Een stobbenfrees is een frees die in staat is om de kluit en de wortels van de coniferen te verpulveren.

Coniferen verwijderen met een voertuig

Wanneer er ruimte is om een coniferen met een voertuig te verwijderen dan kan dat altijd nog een optie zijn. Bij het verwijderen van coniferen met een voertuig is het noodzakelijk dat de kabel laag aan de grond wordt bevestigd zodat de stam van de coniferen niet zal breken wanneer er spanning op kabel komt.