Een trampoline kopen: ga ik voor een opstaande of inground trampoline?

De trampoline wordt steeds populairder en dit is helemaal niet gek. Je kinderen lol zien hebben is natuurlijk iets wat je als ouder zo veel mogelijk wil zien. Het komt dus steeds vaker voor dat ouders zonder enig verstand van trampolines op het punt komen dat ze er eentje willen aanschaffen. Een vraag die veel ouders hebben is of je beter een inground trampoline of een opstaande trampoline kunt kopen. Geen gekke vraag!

Waarom gaan voor een opstaande trampoline?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel: het is maar net wat je zelf het fijnst lijkt. Als je een verharde tuin hebt, of je hebt geen zin om een groot gat in je tuin te graven dan is een opstaande trampoline een goede keuze. Deze trampolines worden standaard geleverd met een veiligheidsnet, zodat kinderen met geen mogelijkheid op de harde grond naast de trampoline terecht kunnen komen. Een trapje om de trampoline makkelijk op te komen kan natuurlijk ook niet ontbreken. Het klim en klauterwerk kan dus achterwegen gelaten worden!

Wat zijn de pro’s en con’s van een inground trampoline?

Een inground trampoline past bij jou als je de trampoline mooi in je tuin wil verwerken. Doordat deze is ingegraven heb je er optisch een stuk minder last van dan bij een opstaande trampoline in je tuin – je verliest een stuk minder zicht. Een nadeel van een inground trampoline kan zijn dat je deze niet kunt verplaatsen wanneer je dat wil. Je blijft dan achter met een groot gat in je tuin en het kost een hoop moeite om deze op te vullen. Ook het graven zelf kan een hele klus zijn – toch is het zeker de moeite waard; een inground trampoline is daarom erg praktisch en een lust voor het oog.

Waar moet ik nog meer op letten bij de aanschaf van een trampoline?

Wanneer je naar een trampoline op zoek gaat kan het zijn dat er nog meer vragen door je hoofd spoken, bijvoorbeeld of je een ronde of een rechthoekige trampoline moet nemen. Win daarom genoeg informatie in voordat je over gaat op de koop. Je wil natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan.

De kwaliteit is een aspect waar ook altijd goed naar gekeken moet worden. Bezuinig hier absoluut niet op! Ik herhaal: bezuinig hier absoluut niet op! We willen allemaal trampolinespringen zonder ongelukken en dat de trampoline erg lang meegaat. Daarom is het goed om een Europees geproduceerde trampoline te kiezen. Deze trampolines worden geproduceerd met hoogwaardige Europese materialen. Een grote speler binnen de trampolinewereld is Etan Trampolines. Dit bedrijf produceert veel van de aangeboden trampolines zelf! Neem een kijkje op hun website www.etantrampolines.com voor meer informatie over hun trampolines en Europese productie.

Al met al komt er bij de aanschaf van een trampoline veel kijken. Er zijn genoeg vragen waar je een antwoord op moet hebben voordat je tot de koop over gaat. Als je er eenmaal eentje in je tuin hebt is het maximaal plezier maken voor de kids!

Trampolines kom je in vrijwel iedere achtertuin tegen. Maar welke kies je? Foto: S.v.d. Ent
Trampolines kom je in vrijwel iedere achtertuin tegen. Maar welke kies je? Foto: S.v.d. Ent