Tuinset trends voor 2023

Baas en hond genieten van een fijn terras. Foto: S. v.d. Ent
Baas en hond genieten van een fijn terras. Foto: S. v.d. Ent

De zomer ligt nog maar net achter ons en toch nemen we alvast een kijkje naar de nieuwe trends onder tuinsets voor het seizoen 2023, wat zich altijd weer sneller aandient dan gedacht! Wat zijn de tuinset trends voor het nieuwe seizoen? We nemen je mee.

Tuin opruimen

Het najaar is de perfecte tijd om al je overbodige tuinmaterialen weg te doen. Iets wat ook geldt voor het tuinset. Is deze echt aan vervanging toe, doe hem dan nu weg. Zo ga je opgeruimd de winter in.

Tuinset trends voor 2023

Wie op zoek is naar een nieuw tuinset neemt in de beslissing mee of het tuinset echt grotendeels buiten staat gedurende het jaar, of dat deze mooi staat opgesteld in een uitbouw. Staat het tuinset beschut en droog in de uitbouw, dan bestaat hiervoor een breed scala aan prachtige mogelijkheden zoals het gebruik van onbehandeld hout. Dergelijke tuinsets zijn meestal waterbestendig, maar niet waterproof.

Industrieel

De grootste trends onder tuinsets in 2023 kennen een industrieel karakter, waarbij gecombineerd materiaalgebruik een must is! En we gaan voor een ruime bezetting, een tuinset komt het mooiste tot zijn recht naar de trends van 2023 indien er plek wordt geboden aan minimaal 6 personen. Planten vormen een grote must, plaats enkele mooie hangplanten, kruiden- en tomatenplanten en last but not least: kleine palmboompjes.

Spelen met materialen 2023

Mix and match! Dat lijkt de boodschap voor 2023 als we de laatste trends bekijken. Tuinsets van nu en in 2023 bestaan vrijwel altijd ten dele uit een industriële, metalen afwerking van aluminium. Trendkleuren blijven grijs, zwart en antraciet. Het spelen met materialen wil zeggen dat tuinsets gecombineerde materialen bevatten. Stoelen bestaan uit een houten of bamboe zitting in combinatie met een aluminium onderstel bijvoorbeeld. Schuif gerust kunststof tuinstoelen in ton-sur-ton kleuren aan bij je industriële, houten tuintafel met metalen onderstel. Plaats er een bamboe bij en enkele hangplanten in bohemian stijl en de look van jouw tuin is up to date.

Rechttoe rechtaan & industrieel

Mooie strakke lijnen: daar houden wij van. Dit geldt ook voor het seizoen 2023. Tuindecoratie kent een bohemian uitstraling, waar het tuinset juist recht van lijn is. Strakke tuintafels, met een mooi onbehandeld houtentafelblad en metalen onderstel kan gecombineerd worden met tuinstoelen naar eigen keuze. Niets staat vast, hoewel tuinsets vaak natuurlijk wel als set worden verkocht. Wie zijn eigen set wil creëren kan er natuurlijk altijd voor kiezen om een losse tuintafel en losse tuinstoelen aan te schaffen.

Het industriële karakter van tuinmeubilair zit ‘m niet alleen in de modern strakke vormgeving, maar juist ook in het gebruik van materialen. Natuurlijk materialen als hout, aluminium, glas en bamboe staan voor een natuurlijk herkomst, wat het tuinmeubilair nog meer uitstraling geeft.