Antislip trap tape, voor veiligheid op gladde trappen

Het komt je wel bekend voor, een stap op de trap die fataal kon aflopen. In de meeste gevallen zijn de gladde treden daarvoor te danken. Gelukkig is er dan ook gedacht besteed aan dat extra deel aan veiligheid, zodat je altijd met een gerust hart de trap op kunt. De antislip trap tape is een eenvoudige maar supereffectieve oplossing. Daarnaast zijn er verscheidene andere voordelen gekoppeld aan de aanschaf van antislip tape voor traptreden. In dit artikel kom je erachter welke die zijn.

Hoe werkt de antislip trap tape?

De antislip trap tape is een geweldige manier om een trap antislip te maken. De strip wordt geplaatst in het loopvlak van de traptrede, waardoor de voeten dan niet op een glad oppervlak terechtkomen. Dit zorgt vanzelfsprekend voor meer veiligheid, naast de trapleuning. Naast het materiaal, rubber, is ook de profilering die aan de bovenkant wordt aangebracht te danken voor dat extra gedeelte aan veiligheid.

Wat zijn de voordelen van antislip rubberen tape?

1. Makkelijke montage
Het leuke van de antislip rubberen tape is dat deze door een ieder bevestigd kan worden. Het gaat zoals de naam dat aangeeft om een tape, net plakband dus, een strip die wordt geplakt op de traptrede. Je plakt het dus gewoon in het loopvlak. Dit gaat vele malen makkelijker dan de traditionele groef-methode, maar de veiligheid is niet gecompromitteerd.

2. Minimale onderhoud
Een ander aspect is de onderhoud bij geverfde traptreden. De druk die door het dun vliesje verf weggewerkt moest worden, wordt nu door de rubberen strip opgenomen. Hierdoor krijg je dan minder slijtage of minder zichtbare schade, waardoor je je trap niet al te vaak meer hoeft te schilderen.

3. Geen extra kosten
Montage van de rubberen tape is eenvoudig, waardoor je dus niet hoeft uit te geven voor additionele kosten zoals voor de frees bijvoorbeeld, voor het maken van de groeven. Daarnaast heb je vele kleuren waaruit je kunt kiezen. Zoals bijv. zwart, bruin, antraciet enz. Geen vrees dus dat je je trap nog eens moet verven om een gepaste kleur antislip strip te kunnen bevestigen. Je kunt dan gaan voor een chique look met complementerende kleuren, maar ook eentje die niet opvalt is een optie.

4. Veilig voor de kinderen met een dubbele strip
Alhoewel een enkele strip al voldoende veiligheid biedt, is een tweede strip aangeraden voor gezinnen met kinderen. Bij kinderen ligt het loopvlak iets meer naar binnen. Kinderen maken namelijk wat schuinere stappen, waardoor ze de voeten iets meer naar voren plaatsen bij gebruik van de trap. Met een tweede strip zorg je ervoor dat het ook veilig wordt voor hen. Je krijgt trouwens ook een chique, luxe uitstraling met zo’n dubbele strip.