Dit kan je allemaal doen voor je woning met een kantbank

De kantbank is het machinale buig gereedschap dat het meest wordt gebruikt om platen metaal te buigen. Veel bedrijven maken gebruik van een kantbank omdat deze elke dikte (tot 2 mm) van metalen platen in elke gewenste vorm en maat kan buigen. Het kan de platen ook nauwkeurig buigen als de kantbank is uitgerust met een computer. Hij is ook voor thuisgebruik te combineren, maar deze investering is alleen de moeite waarde indien je hem ook professioneel kunt gebruiken. Wat doe je er thuis zoal mee (als je dan toch een kantelbank professioneel hebt aangeschaft)?

Metalen meubels maken

Vanwege zijn vermogen om metaal te buigen, kan een kantbank worden gebruikt in het proces om een grote verscheidenheid aan huishoudelijke artikelen van metaal te fabriceren. Je hebt een groot aantal opties als het gaat om de soorten meubels die je kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld een mooie tafel maken door de machine te gebruiken.

Je kunt een CNC bewerkingscentrum kopen, een kantbank en de nodige metalen platen. Vervolgens kun je de platen buigen met de kantbank. Het kan best een uitdaging zijn als dit je eerste keer is. Zorg er daarom voor dat je je eerste pogingen voorzichtig benadert. Je kunt altijd op internet naar ideeën zoeken als je niet zeker weet wat voor soort meubel je moet maken. Je zult veel informatie verkrijgen over de verschillende dingen die kunnen worden gemaakt met behulp van een kantbank.

Scharnieren maken van deuren en kozijnen

Het is heel eenvoudig en mogelijk om zelf scharnieren te maken voor de raam- en deurkozijnen in je huis met behulp van een kantbank. Wellicht heb je er niet eens aan gedacht om dit te doen. In vergelijking met de productie van metalen meubels is de productie van scharnieren doorgaans eenvoudiger omdat scharnieren doorgaans veel kleiner zijn dan meubels. Als gevolg daarvan zou je in staat moeten zijn om sneller scharnieren te maken.

Omdat een kantbank echter nog steeds een zeer gevaarlijke machine is, moet je uiterst voorzichtig zijn bij het gebruik ervan. Als je niet voorzichtig genoeg bent, kun je jezelf verwonden. Je kunt je scharnieren zonder problemen maken als je het eenmaal onder de knie hebt. Ga op zoek naar tutorials op internet als je niet zeker weet hoe je moet beginnen.

Je auto repareren

Deze laatste methode misschien wel de handigste manier om thuis een kantbank te bedienen. Je kunt snel enkele problemen in je auto repareren met een kantbank. Dit zijn problemen waarbij je enkele metalen onderdelen van de auto moet buigen, zoals de carrosserie, het chassis en de uitlaat. Het gebruik van een kantbank maakt het proces zeer eenvoudig.

Je moet alleen metingen verrichten om te bepalen hoe ver de metalen platen gebogen moeten worden en hoe vaak ze gebogen moeten worden om de juiste vorm te krijgen. Het is mogelijk dat de eerste paar pogingen niet succesvol zijn, omdat een correct gebruik van de kantbank veel aandacht voor detail vereist. Oefening baart kunst. Daarnaast is het altijd goed om een tutorial te kijken op Youtube. Op deze manier kun je een voor een de stappen volgen om hetzelfde resultaat te krijgen.