Een galante boxspring kopen? Hiermee dien je rekening te houden

Tips bij de aanschaf van een galante boxspring

Overweeg je de aankoop van een nieuwe boxspring voor jouw slaapkamer? Een boxspring wordt vaak geassocieerd met luxe en comfort. Van dat laatste ben je echter niet zonder meer verzekerd; er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden. De één slaapt op een hard matras veel beter dan op een zacht model; daar waar iemand anders juist de voorkeur aan een zacht matras geeft. Daarnaast heb je de mogelijkheid om het matras van een boxspring te combineren met topdekmatrassen. Het vergroot het comfort en voorkomt dat het matras zelf vuil wordt; de topper kun je na verloop van tijd vervangen. Dit artikel vertelt je meer over datgene waarmee je rekening zou moeten houden bij het kopen van een nieuwe boxspring.

Belang van een topper op een boxspring

Vaak wordt een boxspring gecombineerd met een topper. Een topper verhoogt het comfort aanzienlijk en komt de duurzaamheid van een boxspring ten goede. Een matras gaat langer mee. Daarbij is een topper veel eenvoudiger te keren dan het matras van de boxspring zelf. Ook handig: het tijk van een topper is veel kleiner dan dat van een matras, wat het makkelijker maakt om deze periodiek te wassen. Combineer een boxspring van 180 bij 200 cm met een topper van 180×200 cm. Er zijn verschillende aanbieders van boxsprings, waar je direct een bijpassende topper kunt bestellen. Let goed op het type topper wat je koopt. Van welk materiaal is deze gemaakt? Hoe hard is de topper? Enzovoorts.

Kijk naar het materiaal van de boxspring

Let bij de aanschaf van een nieuwe boxspring niet alleen op de topper waarmee je deze kunt combineren. Er zijn meer factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de lichaamsondersteuning die een boxspring biedt, gecombineerd met de mogelijkheid om het voeten- en hoofdeinde omhoog te laten komen. Dat laatste is prettig bij het kijken van een film of het lezen van een boek op bed. Houd daarbij rekening met de vocht- en temperatuurregulatie van het matras van een boxspring. Je wilt voorkomen dat je wakker wordt, drijvend in je eigen zweet. Een goede vocht- en temperatuurregulatie vergroot het comfort van het bed aanzienlijk. Mocht je het matras niet combineren met een topper, dan is het belangrijk dat de matrashoes van de boxspring te wassen is. Overigens is dat ook bij het gebruik van een topper prettig voor de hygiëne van het bed.