De juiste badkamertegels kiezen!

Natuursteenvloer in de badkamer? Foto: SvdEnt
Natuursteenvloer in de badkamer? Foto: SvdEnt

Als je jouw badkamer een flinke make-over wilt geven, begin je bij het uitzoeken van de juiste badkamertegels. Maar met zoveel opties om uit te kiezen, kan het een uitdaging zijn om de juiste keuze te maken. Lees daarom vooral onze tips over badkamertegels, die langdurig mooi blijven.

Kies de gewenste stijl

Bedenk voordat je tegels gaat uitzoeken welke stijl voor je badkamer past bij de rest van je huis. Voel je je thuis bij een moderne of juist traditionele stijl? En welke kleur of patroon spreekt jou het meeste aan? Als je niet zeker weet wat je mooi vindt, kun je altijd online inspiratie opdoen of door tijdschriften bladeren. . Dit zal je helpen om gemakkelijker een beslissing te nemen.

Aandacht voor de tegelgrootte

De grootte van de tegels bepaalt grotendeels de look van je badkamer. Wil je dat je badkamer groter oogt en een moderne uitstraling krijgt? Kies dan voor grote tegels. Kleine tegels geven je badkamer juist een traditionele uitstraling en zijn ideaal voor kleinere ruimtes. Houd verder bij het uitzoeken van de juiste badkamertegels rekening met het materiaal en de kleur van de tegels.

Welk type tegel?

Er zijn veel verschillende materialen beschikbaar voor de nieuwe tegels in je badkamer.

  • Als je een moderne en stoere uitstraling wilt, zijn betonlook tegels perfect voor jou.
  • Voor een luxueuze uitstraling kun je kiezen voor marmerlook tegels.
  • Houtlook tegels voegen warmte toe zonder het gedoe van het onderhoud van echt hout.
  • En als je op zoek bent naar een natuurlijke uitstraling zonder de extra kosten en onderhoud van natuursteen, zijn steenlook tegels een uitstekende keuze.

Het belangrijkste is dat je de tegels niet alleen mooi vind, maar dat ze ook een lange levensduur hebben, praktisch en duurzaam zijn. Dankzij een badkamer upgrade zorg je ook voor een stuk investering in je woning, wat de woningwaarde omhoog kan brengen. Nieuwe kopers vinden een instapklaar huis namelijk een pre, ook al zou de badkamer niet helemaal naar hun smaak zijn. Houd dus ook rekening met de toekomst als je kiest voor een nieuwe badkamer.

Het effect van kleur in je badkamer

De kleurkeuze voor de tegels heeft een grote invloed op de sfeer van je badkamer. Je kunt kiezen voor kleuren die passen bij het geheel van de ruimte, of juist een kleuraccent toevoegen voor wat extra contrast. Houd er rekening mee dat lichte kleuren een ruimtelijk effect creëren, terwijl donkere kleuren zorgen voor een knusse en intieme uitstraling. Vergeet ook niet naar de hoeveelheid natuurlijk licht in je badkamer te kijken, aangezien dit van invloed kan zijn op hoe de kleuren tot hun recht komen.

Levensduur

Bij het uitzoeken van nieuwe tegels is het niet alleen belangrijk om naar het uiterlijk te kijken, maar ook naar duurzaamheid en stevigheid. Hoewel goedkope tegels misschien aantrekkelijk lijken, kunnen ze op de lange termijn meer kosten als ze snel beschadigd raken.

Daarom is het uiteindelijk voordeliger om te investeren in hoogwaardige tegels, die echt mooi blijven. Natuursteen in de badkamer is daarom toch een gewaagde keuze. Een belangrijke tip voor als je kinderen of ouderen in huis hebt: kies voor tegels die niet glad zijn om ongelukken te voorkomen.

Maak vooral een moodboard

Het is erg populair om alvast een moodboard te maken van alles rond de badkamer wat jij mooi vindt. Gebruik een tool als “pinterest“, waar je echt super goed een badkamer moodboard kan maken, of snuffel er rond bij die van anderen. Zo ontdek je steeds beter wat je écht mooi vindt: grootte, materiaal, kleur, afwerking, de vormgeving: alles!