Dit zijn 5 accessoires voor een vrouwelijk en modern interieur

Denk alsjeblieft bij een vrouwelijk interieur niet aan een zoet, of wat tuttig interieur, want dat is helemaal niet waar het voor staat. Een vrouwelijk interieur matcht verschillende stijlen en wordt met zorg en aandacht samengesteld. Daar waar het interieur helemaal klopt, je verrassende stijlelementen tegenkomt waarvan je denkt ‘góh, bijzonder!’ en er een persoonlijke touch aanwezig is -die niet uit ‘de showroom komt’- dat is wat symbool staat voor het vrouwelijk, moderne interieur. Ontdek hier welke 5 fraaie accessoires perfect passen binnen dit interieurtype.

Moderne accessoires, een must in het vrouwelijk interieur

Eigenlijk is aan ieder interieur een vrouwelijke ’touch’ te geven, door toevoegen van enkele zorgvuldig gekozen woonaccessoires. Wil je te zijner tijd weer een heel andere look, dan is het gewoon een kwestie van het vervangen van de woonaccessoires! Kies dus voor neutrale meuren en kleuren, maar zoek het in de woonaccessoires.

1. Gordijnen

Aan raamdecoratie, zoals gordijnen, of rolgordijnen kun je niet direct aflezen of het interieur echt een vrouwelijke touch kent, en toch zijn er enkele specifieke gordijnen die een typisch vrouwelijke keuze vormen. Denk aan katoenen of linnen vouwgordijnen, paneel gordijnen van een mooie stof, of rustiek witte inbetween gordijnen. Ze kennen een moderne, en toch vrouwelijke “zachte” uitstraling. Ideaal als je het interieur een wat zachtere aanblik wil geven en toch modern wilt houden.

2. Vazen en planten

Typisch vrouwelijke woondecoratie zijn vazen, planten en kaarsen. Vazen mogen zo groot mogelijk zijn, een vaas van bijna een meter hoogte vormt hierop geen uitzondering! Kies glanzende vazen, of vazen met (etnische) print, en mooie decoratie zoals enkele takken kunstbloemen. Planten geven je woning schwung, plaats ze dan op bijzettafels van verschillende hoogtes voor een mooi diepte effect. Een bijzettafel van mangohout, in strakke vorm, past hier excellent bij en zorgt voor een moderne touch!

3. Vloerkleden

Vloerkleden geven iedere woonkamer een warmere akoestiek. Een mooi vloerkleed, gehaakt, geknoopt of juist hoogpolig: het kan allemaal en versterkt de eenheid van de zithoek. Een vloerkleed maakt de kamer dus warmer en daarmee “vrouwelijker”.

4. Kussens en plaids

In een mannenhuishouden zul je ze niet snel tegenkomen; heerlijk warme gehaakte plaids, netjes opgevouwen en in de juiste kleur op, of over, de bank gelegd. Plaids zorgen echt voor een zeer huiselijke, en gelijktijdig moderne vibe. Wil je de woonkamer harmoniseren of juist laten contrasteren, dan kies je de een kleur plaid die voor dat beoogde effect zorgt. Ook kussens spelen deze rol; je kunt je woonkamer écht een andere kleurschakering geven door te spelen met de kleuren van kussens.

5. Spiegels

Grote spiegels, spiegelwanden, of decoratieve spiegels: er zit verschil tussen. Een spiegelwand in huis kan geweldig zijn, zeker als hij een loze hoek opvult, maar typisch ‘vrouwelijk’ is deze keuze niet. Spiegels met een sierrand in de vorm van een gehaakte, bohemian stijl lijst, of juist ronde spiegels met een barokke lijst: deze worden als vrouwelijk gezien en geven je woning extra vrouwelijke schwung!