3 redenen om een kantoor in de tuin te realiseren

Merk je dat je steeds vaker vanuit huis werkt, omdat thuiswerken vanuit je werkgever verlangt wordt? Of zijn er plannen om in de toekomst als zzp’er aan de slag te gaan en ga je dit grotendeels vanuit huis doen? Dan is het ook belangrijk om over een goede werkplek na te denken. Werken vanaf de bank, de eettafel of het bed is dan niet afdoende meer. Bij structureel thuiswerken moet er een eigen werkplek worden gerealiseerd. Als dat in huis niet mogelijk is, is dat in de tuin misschien wel het geval. Een eigen werkplek thuis, waar je desgewenst ook nog eens bezoekers kunt ontvangen? Ideaal.

Wie kiest voor een luxe kantoor in de tuin, heeft een echte representatieve plek om klanten en relaties te ontvangen. Het is iets waar steeds meer thuiswerkers voor kiezen. Neem je jouw werk en/of startende onderneming serieus, dan is een luxe kantoor, want eenvoudig middels prefab te bewerkstelligen is, echt een must. De verwachting is, gezien thuiswerken steeds gangbaarder wordt, dat we dit de komende jaren steeds vaker zullen zien. Nog niet overtuigd? Hieronder volgen drie redenen om een kantoor in eigen tuin te realiseren.

1. Betere balans tussen zakelijk en privé

Het allergrootste nadeel van thuiswerken is dat de scheidingslijn tussen zakelijk en privé lijkt te verdwijnen. Als je werk in huis is, lukt het je nooit om de deur achter je dicht te trekken. Terwijl je met het gezin bezig bent, is je hoofd bij het werk en andersom. Hierdoor krijg je het gevoel dat je alles maar half doet en nooit geheel tot rust. of tot de juiste focus kunt komen.

Gelukkig is dit te voorkomen door echt een aparte werkplek te creëren. Eentje waar je wél de deur achter je dicht kunt trekken. Het liefst een plek die iets verder gelegen is van de rest van het gezin.

Een tuinkantoor is dan natuurlijk een uitstekende oplossing. Een buitenkantoor biedt uiteraard ook voordelen als je klanten of collega’s wilt ontvangen. Dan hoef je dit niet in huis te doen, maar kan het in alle rust in jouw eigen kantoor.

2. Bespaar op energiekosten

Het is belangrijk dat het tuinkantoor goed wordt geïsoleerd. Dit in combinatie met de juiste ruimte voor voldoende daglicht en warmte, zorgt ervoor dat je de ruimte nauwelijks hoeft te verwarmen. Indien dit wel nodig is, is dit zo gedaan in verband met de grootte van de ruimte. Bedenk nu eens hoe het zou zijn als je in huis gaat werken. Dan zet je toch al snel de verwarming hoog en die blijft dan ook zo de rest van de dag staan. Hierbij wordt niet alleen de ruimte waarin je werkt verwarmd, maar de gehele woning. Dat levert flink wat energiekosten op. Hetgeen wat zeker in de huidige tijd geen pretje is.

3. Multifunctioneel

Een tuinkantoor kan natuurlijk ook voor andere doeleinden worden ingezet. Er is meestal ruimte genoeg om hier bijvoorbeeld ook een speelhoekje voor de kinderen te creëren of een plek om je hobby’s uit te oefenen. Deel de ruimte precies zo in als jij wilt.