5 Tips om nieuw leven te blazen in je interieur

Is je interieur momenteel nogal aan de saaie kant, maar wil je hier al te graag verandering in brengen? Gelukkig kan dat aan de hand van enkele eenvoudige aanpassingen. Upcycle oude items, breng een nieuwe laag verf aan en werk af met enkele groene vrienden. Je zal zien dat je interieur in no-time weer straalt. Nood aan meer inspiratie? Hier vind je alvast vijf handige tips.

1. Vernieuw de verlichting

Onderschat nooit het belang van de juiste verlichting in een bepaalde ruimte. Die moet in eerste instantie praktisch zijn, maar bepaalt ook grotendeels de sfeer. Slecht licht is bijvoorbeeld niet geschikt voor eetruimte, terwijl te fel licht zeer ongezellig is in de woonkamer. Plaats daarnaast enkele aanvullende verlichtingsbronnen zoals een staande lamp of tafellamp. Die creëren een extra knusse sfeer.

2. Verf een tweede keer

Wellicht zijn vele interieurelementen toe aan nieuwe laag verf omdat deze is afgebrokkeld, wat een zeer rommelige indruk geeft. Daarom is dit een effectieve manier om de aankleding van een kamer weer op te waarderen. Besteed extra aandacht aan muren, ramen en deuren, want die vallen het meest op. Als er eventuele meubels zijn die opnieuw geverfd moeten worden, kan je die ook doen.

3. Vervang stoffering

Ten derde is de stoffering van een oud interieur vaak aan vervanging toe. Denk aan een nieuw tapijt, nieuwe gordijnen voor de ramen en kussens. Kies voor kleuren die bij je decoratie passen, en prints die in de mode zijn. Die hoeven zeker niet ultramodern te zijn, aangezien de juiste vintage momenteel ook ultra hip is!

4. Integreer technologie

De kans is groot dat je compleet verbaasd bent als je je zou verdiepen in de nieuwste technologie voor in huis. Van home speakers tot koelkasten met een ingebouwd scherm…er bestaan ondertussen heel wat indrukwekkende innovaties die je interieur een enorme upgrade geven. Maak het jezelf dus makkelijk, en investeer hierin voor een modern interieur.

5. Zet enkele planten neer

Deze laatste tip lijkt voor de hand liggend, maar wordt soms toch nog te weinig toegepast. Planten doen een oud interieur instant weer heropleven, en zijn dus absoluut niet te vergeten. Daarnaast hebben ze een positief effect op je humeur, en zorgen ze voor een optimale luchtkwaliteit in huis. Ook bloemen geven altijd een frisse touch aan een neutrale ruimte. Beiden zijn wel goed te onderhouden, want verwelkte planten en bloemen dragen dan weer helemaal niet bij aan een levendig interieur.