Zo haal je deze winter warmte en sfeer in huis

De dagen worden korter en de temperatuur is langzaam aan het dalen: tijd om na te denken over hoe je jouw huis gezellig en comfortabel zal verwarmen in de wintermaanden. Uiteraard zijn er altijd de klassieke verwarmingstoestellen. Niets mis mee, maar een uitstekende manier om warmte en sfeer aan je interieur toe te voegen, is door te investeren in een prachtige haard. Of je nu gaat voor een klassieke uitstraling of een moderne touch, een haard creëert altijd een ontspannen en gastvrije sfeer. Nét wat je nodig hebt in de donkerste maanden, toch?

Kies de juiste haard

Alles begint bij de juiste keuze. Er zijn zoveel mogelijkheden! Zo zijn er verschillende inbouwopties beschikbaar, waaronder gashaarden voor inbouw en inbouwcassettes. Deze integreren naadloos in je interieur en geven je (leef)ruimte extra esthetische waarde. Een inbouwhaard is sowieso een pak ‘strakker’ van look dan bijvoorbeeld een vrijstaande kachel – en ook het onderhoud en poetswerk is echt veel minder omslachtig. Fan van de klassieke stijl? Dan zorgt een haardombouw rond je inbouwhaard voor de finishing touch.

Creëer een knusse hoek

Een haard dient niet alleen als warmtebron, maar wordt al snel – zeker in de wintermaanden – het hart van je huis. Richt een gezellige zithoek in met comfortabele stoelen en vul deze aan met zachte kussens en heel veel warme dekentjes. Deze hoek is in no time de favoriete plek voor familie en vrienden om bijeen te komen, verhalen te delen, warme chocomelk te slurpen en te genieten van elkaars gezelschap. Overweeg daarom om je haard niet te dicht bij het televisietoestel te plaatsen. De tv neemt toch wat van de charme en gezelligheid van de haard weg, dus laat heerlijk ouderwets ‘kletsen aan de haard’ hier maar op de eerste plaats komen.

Onderhoud en veiligheid

Heb je al een haard? Voordat de winter aanbreekt, is het verstandig om die grondig te laten nakijken door een professional. Zorg ervoor dat alle onderdelen goed werken en laat indien nodig schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Veiligheid is van het grootste belang, dus zorg ervoor dat je rookmelders en koolmonoxidemelders hebt geïnstalleerd en getest, nog voor je de eerste keer je (nieuwe) haard gebruikt.

Je huis voorbereiden op de herfst- en winterkoude gaat verder dan alleen je thermostaat een paar graden hoger instellen. Het oog wil namelijk ook wat! Met zo’n prachtige inbouwcassette voeg je warmte, comfort en een vleugje elegantie toe. Het resultaat is een nieuwe favoriete hoek in huis, waar de hele familie met plezier de voetjes warmt.