Welke garagedeur kies ik voor mijn woning of garage?

Prachtige naturelle houten garagedeur. Foto: boxdeurenhekwerk.nl
Prachtige naturelle houten garagedeur. Foto: boxdeurenhekwerk.nl

Eigentijdse garagedeuren maken meer dan ooit onderdeel uit van de woningarchitectuur. Zo kan een houten garagedeur extra het landelijke karakter van de woning benadrukken. Voor een eigentijdse, moderne look kies je voor een grijze of antracietkleurige garagedeur, deze is ook mooi af te stemmen met het eventuele hekwerk, zodat er een eenheid in uitstraling ontstaat. De keuze is echter ruim, want garagedeuren zijn in vele functionaliteiten verkrijgbaar, welke dat zijn lees je hier.

Meest gekozen garagedeuren nieuwe stijl

Wanneer kies je voor een specifieke garagedeur? Ontdek de meest voorkomende stijlen en functionaliteiten van garagedeuren:

Elektrische garagedeur

Ideaal wanneer er daadwerkelijk motorvoertuigen dagelijks in- en uit de garage gaan. Nooit meer uitstappen om handmatig de garagedeur te openen. De elektrische garagedeur betekent gemak en comfort en kent een fantastische uitstraling. Een meer dan prima keuze dus.

Houten garagedeur

De houten garagedeur is ook verkrijgbaar met loopdeur; wel zo makkelijk als je ook de garage in wilt kunnen lopen. Dit type garagedeur kent een prachtige, natuurlijk uitstraling en geeft de woning een landelijke uitstraling.

Roldeuren

Deze kennen praktisch dezelfde werking als een rolluik; de roldeur is handmatig op te rollen of elektrisch bedienbaar (die laatste optie heeft de voorkeur).

Zijwaartse garagedeuren

Deze fraaie garagedeuren ogen ergens als een moderne buitenkastwand; je schuift de deuren zijwaarts open. Zo kun je zowel gemakkelijk lopend als met een voertuig de garage bereiken. Verkrijgbaar in tal van materialen.

Kanteldeuren

Dit zijn zeer gemakkelijk bedienbare garagedeuren. Je kantelt simpelweg met een druk op de knop de garagedeur naar boven. Stal je een motorvoertuig in de garage die er niet dagelijks meermaals per dag uit hoeft, dan is een kanteldeur een prachtige oplossing.

Bij de keuze voor een nieuwe garagedeur kijk je niet alleen naar het uiterlijk, maar let je echt op de functionaliteit en jouw leefgedrag, wat moet de nieuwe garagedeur bieden? Maak echt een keuze gebaseerd op de dagelijkse praktijk, het is echt zonde wanneer je de garagedeur vaak gebruikt en deze zwaar te bedienen is, of niet over een loopdeur beschikt.