De eerste stappen naar een veiliger huis

Tijdens de wintermaanden zijn de dagen korter, het is donkerder en het aantal inbraken gaat omhoog. Er zijn meestal zo’n 20.000 inbraken per jaar. De kans is klein maar als het gebeurt kan het grote gevolgen hebben. Juist omdat inbraakpreventie niet duur hoeft te zijn. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal stappen om je huis veiliger te maken. Want ook bij inbraken geldt, voorkomen is beter dan genezen. Denk aan het installeren van een cilinderslot maar ook hoe je met de buren kunt samenwerken. Let’s get started!

Cilinderslot

Inbrekers azen op gemakkelijke targets. Een risicofactor zijn verouderde, zwakke deursloten. Een van de beste en meest gebruikte soort sloten zijn cilindersloten. Het is een zeer veilig slot dat ook gemakkelijk is te vervangen. Je hoeft namelijk alleen de pinnen van het slot opnieuw te rangschikken in plaats van het hele slot te verwijderen. Let er wel op dat de goedkopere varianten minder effectief zijn tegen inbraken dan de duurdere varianten. Kies dus voor een sterk slot van een goed merk. Voor goede sloten kun je gaan naar Deur-cilindersloten.nl

Werk samen met je buren

Een hechte buurtgemeenschap is een fantastische manier om het risico op inbraken tegen te gaan. Je kunt een buurt Whatsapp oprichten waarin je verdacht gedrag deelt en snel kunt communiceren. Ook is het mogelijk een bord te laten plaatsen dat inbrekers laat weten dat er buurtpreventie methoden zijn. Dit schrikt de meeste inbrekers al af. Als je een goede relatie hebt met de buren kun je ze ook inschakelen wanneer je op vakantie gaat. Denk bijvoorbeeld aan het aan- en uitdoen van lichten en openen en sluiten van gordijnen. Wanneer dit niet gebeurt zien inbrekers namelijk dat je op vakantie bent en zien ze dit als een kans.

Haal waardevolle zaken uit zicht

Een andere goede tip is om waardevolle spullen uit het zicht te halen en ook zeker niet je telefoon, portemonnee bij de voordeur te laten liggen. Veel inbraken zijn slechts snelle momenten waar inbrekers een deur forceren en het dichtstbijzijnde waardevolle item weggrissen. De meeste inbrekers gaan niet uitgebreid een huis bezoeken.

Beveiligingscamera

Een beveiligingscamera is ook een hele goede manier om inbrekers af te schrikken. Juist door de camera duidelijk in zicht te plaatsen zien inbrekers dat jouw huis geen gemakkelijk target is. Daardoor is de kans dat ze iets proberen ook meteen veel kleiner. Op deze manier weet je zeker dat de kans op een inbraak minimaal is!