Hoe werkt een BBQ thermometer?

Tijdens het voorjaar en de zomer, als het zonnetje zich weer aandient, halen we de barbecues weer naar buiten. Nu zijn er vele uiteenlopende barbecues; van de simpele standaard barbecues waar kolen in gaan, tot de de buitenkeuken die op gas werkt. Waar je ook voor kiest; één ding wil je voorkomen, dat jouw vlees half verkoold raakt aan de buitenkant en van binnen nauwelijks gaar is. Precies een stuk vlees wat niet meer te eten is en linea recta de prullenbak in kan, of waar de hond nog lekker van kant eten.

Maak je gebruik van een barbecue thermometer, dan voorkom je dit scenario. De BBQ thermometer zorgt dus écht voor lekkerder vlees; iets wat inmiddels is doorgedrongen tot vele ’thuis chefs’. Maar hoe werkt dat in de praktijk?

Handig, zo’n barbecue thermometer: nooit meer vlees door midden snijden

Zoals bij iedere thermometer moet de barbecue thermometer in het centrum, het hart, van het vlees gestoken worden – precies het dikste gedeelte. Hier kan hij meten wat de temperatuur van het vlees is. Je hoeft dus echt nooit meer een stuk vlees door midden te snijden om te zien of het gaar is aan de binnenzijde, en precies dát is de grootste winst die je kunt behalen. Zeker in het geval van beefstuk is het razend vervelend om het door midden te moeten snijden, om te zien in hoeverre hij well done of rosé is. Verder grillen kan het vlees beïnvloeden na door midden snijden; gewoon niet oké.

Hoe werkt een barbecue thermometer?

De thermometer is in te stellen en kan zelfs via een app werken, zodat je niet constant met aandacht bij het vlees moet blijven. Koop je een barbecue thermometer, dan ontvang je meestal daarbij een overzicht op welke temperatuur bepaalde vleessoorten bereid moeten worden. Want barbecue thermometers zijn meestal programmeerbaar voor vele verschillende vleessoorten en af te stemmen op specifieke gaarheidsgraden.

Bron: bbq-thermometer.nl