Van zonsopgang tot zonsondergang: geniet van elk moment met je tuinset

Heerlijke tuinbank, maar welk materiaal kies je? Foto: SvdEnt
Heerlijke tuinbank, maar welk materiaal kies je? Foto: SvdEnt

Het hele jaar door is het erg fijn vertoeven in de tuin, mits je een tuinkamer hebt. Tuinkamers vormen een moderne, glazen ombouw om het terras met een overkapping. Hier kun je zomer en winter genieten van het buitengevoel. In de zomer schuif je de pui open en in de winter hou je ‘m lekker dicht. Meestal zijn er één, of meerdere plekken in de tuin zijn waar je lekker kunt loungen. Hierdoor geniet je van zonsopgang tot zonsondergang optimaal van de buitenlucht. Het is dus slim om het meubilair in de tuin een keer goed onder handen te nemen. Wat voor soort meubelstukken een grote verrijking zijn voor je eigen tuin, lees je hier.

Geniet overdag van een goed boek en een lekker drankje in een loungestoel

Een loungestoel in de tuin is een van de beste investeringen voor je tuin. Want naast dat het meteen een blikvanger wordt, zit de stoel natuurlijk ook enorm comfortabel. Kies specifiek voor een model met een goede rugleuning en lekkere kussens waar je heerlijk in neer kunt ploffen. Je gaat hier vast en zeker lekker veel tijd in door willen brengen, waardoor het zomaar een van de beste investeringen kan zijn voor je eigen tuin.

Gezellige etentjes en goede gesprekken in een comfortabele tuinset

Ontvang je maar al te graag vrienden over de vloer voor een gezellig etentje op een warme zomeravond? Of probeer je zo vaak mogelijk met de kids in de buitenlucht te lunchen? Dan mag een tuinset, zoals een mooi tuinset voor 4 personen, eigenlijk niet ontbreken bij jou in de tuin. Want naast dat het een erg praktisch meubelstuk is, oogt het ook meteen erg gezellig en uitnodigend. Ga je maar al te graag voor een onderhoudsvriendelijk exemplaar? Ga dan bijvoorbeeld op zoek naar een set van wicker of aluminium. Beide materialen zijn erg makkelijk schoon te maken met een vochtige doek en blijven op lange termijn net zo mooi.

Kies voor dezelfde stijl en ga voor een rustig en mooi totaalplaatje in de tuin

Kies je ervoor om één of meerdere meubels in het ontwerp van de tuin terug te laten komen? Probeer dan om altijd te werken met specifieke kleuren of een bepaalde stijl. Waarom? Je zorgt dan altijd voor een rustig en mooi totaalbeeld. Stijlen zoals Wabi Sabi, Japandi en industrieel zijn drie goede voorbeelden die het bijzonder goed doen in de tuin. Verdiep je daar dus een keer goed in en ontdek wat voor soort stijl het beste past bij jou in de tuin. Geef je jouw eigen buitenruimte binnenkort al een keer een leuke upgrade?