De beste stofzuiger voor je pvc vloer

PVC vloeren zijn tegenwoordig ontzettend populair vanwege hun duurzaamheid, veelzijdigheid en gemak in onderhoud. Maar om ervoor te zorgen dat je PVC vloer er altijd als nieuw uitziet, is het belangrijk om de juiste stofzuiger te gebruiken. Maar waar let je nu precies op bij de aanschaf van een stofzuiger die echt goed past bij een PVC vloer?

Schade voorkomen aan je PVC vloer met de juiste stofzuiger

PVC vloeren zijn gevoeliger voor krassen en beschadigingen dan bijvoorbeeld tegels of tapijt. Het gebruik van de verkeerde stofzuiger kan leiden tot slijtage en zelfs permanente schade aan je vloer.

Wat maakt een stofzuiger geschikt voor PVC vloeren?

Niet elke stofzuiger is geschikt voor gebruik op PVC vloeren. Neem de volgende aandachtspunten mee voor de keuze voor een goede PVC stofzuiger:

 • Zachte borstelharen: Harde borstels kunnen krassen veroorzaken op PVC vloeren. Kies in plaats daarvan voor een stofzuiger met zachte borstelharen die effectief vuil kunnen verwijderen zonder je vloer te beschadigen. Als het even kan voel dan echt de haren voordat je tot koop over gaat.
 • Instelbare zuigkracht: PVC vloeren hebben een kwetsbare afwerking die kan worden beschadigd door te veel zuigkracht. Zoek naar een stofzuiger met instelbare zuigkracht, zodat je de kracht kunt aanpassen aan de vloer.
 • Speciale vloermondstukken: Sommige stofzuigers worden geleverd met speciale vloermondstukken die zijn ontworpen voor gebruik op harde vloeren zoals PVC. Deze mondstukken zorgen voor een effectieve reiniging zonder krassen achter te laten.
 • HEPA-filtratie: PVC vloeren hebben de neiging om stof en allergenen aan te trekken. Een stofzuiger met een HEPA-filter kan helpen om deze deeltjes effectief te verwijderen, waardoor de luchtkwaliteit in je huis verbetert. Een win-win situatie!

De beste stofzuigers voor PVC vloeren

Volgens de website BesteKoopwijzer bieden de onderstaande merken de betere prestaties op de PVC vloer:

 • Dyson V11 Absolute Extra Pro: Deze draadloze stofzuiger van Dyson is voorzien van zachte borstelharen en een krachtige motor die vuil en stof moeiteloos verwijdert zonder je vloer te beschadigen.
 • Miele Complete C3 PowerLine: Met zijn instelbare zuigkracht en speciale parketborstel is de Miele Complete C3 PowerLine ideaal voor gebruik op PVC vloeren. Bovendien zorgt het HEPA AirClean-filter ervoor dat de lucht in je huis schoon en gezond blijft.
 • Bosch Relaxx’x Ultimate: Deze stofzuiger van Bosch is uitgerust met een speciaal ontworpen vloermondstuk dat zorgt voor een grondige reiniging van PVC vloeren zonder krassen achter te laten. De SilenceSound System™ zorgt er ook voor dat de stofzuiger fluisterstil is tijdens gebruik.

Tips voor het onderhouden van je PVC vloer

Naast het gebruik van de juiste stofzuiger, zijn er nog enkele andere tips die je kunt volgen om je PVC vloer in topconditie te houden:

 1. Veeg regelmatig los vuil en stof weg met een zachte bezem of een stofwisser.
 2. Gebruik indien nodig een mild schoonmaakmiddel en een zachte dweil om vlekken te verwijderen.
 3. Vermijd het gebruik van schurende reinigingsmiddelen en harde borstels die je vloer kunnen beschadigen.
 4. Plaats viltjes onder meubelpoten om krassen te voorkomen bij het verschuiven van meubels.
 5. Door deze eenvoudige tips te volgen en de juiste stofzuiger te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je PVC vloer er jarenlang als nieuw uitziet.