Lichtgewicht tuinstoelen zijn hot!

Het tuinseizoen is weer geopend! Tijd dus om jouw tuin klaar te maken voor de zomer. Hoe kan je dat beter doen dan met een nieuwe, frisse set tuinstoelen? Lichtgewicht tuinstoelen zijn populairder dan ooit. Maar welke tuinmeubelmaterialen zijn eigenlijk licht van gewicht?

Lichtgewicht tuinmeubelen

Lichtgewicht tuinstoelen zijn gemakkelijk te verplaatsen. Dit is voor veel mensen ideaal doordat je op deze manier snel je tuinstoelen een ander plekje in je tuin kunt geven. Heb je jouw tuin stoelen deze winter opgeborgen? Lichtgewicht tuinstoelen zijn snel neergezet op je terras.

Wicker tuinstoelen

Een populair lichtgewicht materiaal is wicker. Wicker wordt erg veel gebruikt voor verschillende soorten tuinmeubelen. Denk bijvoorbeeld aan loungesets, maar ook tuin stoelen en ligbedden. Ben jij heerlijk aan het genieten van de zomerse temperaturen maar verplaatst de zon zich? Een tuin stoel van wicker verplaats je gemakkelijk mee. Nog een voordeel van wicker tuin stoelen is dat wicker een erg hoog zitcomfort heeft. Het geweven wicker zorgt voor een goede ventilatie en het materiaal voelt zacht aan. Urenlang genieten gegarandeerd!

Kunststof tuinstoelen

Tuin stoelen gemaakt van kunststof zijn trending. Dit is niet voor niets! Veel mensen kiezen voor kunststof tuinstoelen vanwege een aantal voordelen: ze zijn voordelig in aanschaf, beschikbaar in vele kleuren, zijn hip en het is natuurlijk een lichtgewicht tuinmeubel. Een voorbeeld van een moderne kunststof tuinstoel is de Hartman Sophie kuip. De kuip van deze tuinstoel is gemaakt van kunststof, de poot van aluminium, wat tevens een lichtgewicht materiaal is. De Hartman Sophie kuipen zijn ergonomisch gevormd en leverbaar in verschillende trendy kleuren.

Aluminium tuinstoelen

Aluminium is niet alleen populair door de stijlvolle en minimalistische uitstraling, ook doordat het een lichtgewicht tuinmeubelmateriaal is. Je hoeft niet bang te zijn dat je jouw tuinstoel van aluminium snel aan vervanging toe is, want aluminium is namelijk roestvrij. Het materiaal is weerbestendig en onderhoudsarm. Ben je op zoek naar een tuinstoel waar je vooral kunt genieten zonder teveel moeite te doen aan het onderhoud, dan is een tuinstoel van aluminium een goede keuze.

Kunststof tuinstoelen opbergen

Tuin stoelen gemaakt van kunststof zijn, zoals je eerder hebt gelezen, licht van gewicht. Dit is een fijne eigenschap, maar tijdens de herfst niet heel handig. Wij raden je dan ook aan om je kunststof tuin stoelen na de zomer binnen of droog en beschut te zetten. Rondvliegende tuinstoelen kunnen namelijk veel schade aanrichten en dit is niet wat je wilt. Beschik je niet over de mogelijkheid om de kunststof tuin stoelen binnen op te bergen? Maak ze dan zo veel mogelijk aan elkaar vast.