Ophangen zonder boren oogt altijd fraaier

Wilt u uw appartement gezelliger inrichten, dan denkt u misschien in eerste instantie aan andere meubels of nieuwe gordijnen. Maar u kunt het ook eerst wat kleiner houden en beginnen met een paar aansprekende (kunst)objecten aan de wand. Schrikt u daarvoor terug omdat u denkt: dat wordt gaten boren, pluggen plaatsen en ophanghaken indraaien? Daar kunnen we ons iets bij voorstellen. Want traditioneel vereist het ophangen van voorwerpen zoals schilderijen of fotolijsten natuurlijk wel een bevestigingspunt aan de wand. En dat brengt enkele nadelen met zich mee, waaronder schade aan de muren van uw appartement en het extra werk om gaten later weer op te vullen en te herstellen.

Gelukkig is er een alternatieve oplossing: ophangen zonder boren. Een innovatief ophangsysteem, dat niet alleen fraai oogt maar ook praktisch en efficiënt is. En dat is ideaal voor mensen die hun muren gewoon intact willen houden.

Eenvoudig en efficiënt systeem

Hoewel het ophangsysteem de schade aan muren aanzienlijk beperkt, moet het wel voor een eerste keer worden geïnstalleerd. Maar dat is relatief eenvoudig te doen. Het systeem bestaat hoofdzakelijk uit een rail die aan de muur of het plafond bevestigd wordt. Dat vereist slechts enkele kleine boorgaten die eenmalig zijn en die netjes verborgen worden door de rail. Vervolgens worden koorden, die beschikbaar zijn in materialen als perlon of staal, in de rail geklikt. Aan deze koorden worden haken bevestigd die verstelbaar zijn, waardoor de hoogte en positie van het opgehangen object eenvoudig aangepast kan worden.

Flexibiliteit troef

Eenmaal geïnstalleerd, biedt het ophangsysteem een veelzijdige en gemakkelijke manier om kunstwerken en wanddecoraties te plaatsen, te verplaatsen of te verwisselen zonder enige inspanning of verdere schade aan muren. Deze flexibiliteit is een van de grootste voordelen van dit systeem. Zeker voor wie regelmatig zijn inrichting wil veranderen of voor galerieën en tentoonstellingsruimtes waar kunstwerken vaak verwisseld worden. Het systeem is toepasbaar op allerlei muren, variërend van baksteen of gasbeton tot gipsplaat, hout of beton. En dat maakt het een universele oplossing voor verschillende omgevingen.

Voor particulier en professional

Bij de keuze van een ophangsysteem is het belangrijk om te investeren in kwaliteit. Hoogwaardige systemen garanderen duurzaamheid en voorkomen problemen zoals vervorming of verkleuring van materialen. Bovendien bieden kwaliteitsmerken vaak een breed scala aan accessoires, zoals verschillende soorten ophanghaken en kleuropties, die helpen bij het creëren van een stijlvolle look. Al met al maakt een ophangsysteem zonder boren het mogelijk om de inrichting van een ruimte of galeriezaal gemakkelijk en regelmatig te vernieuwen, zonder dat wanden er schade van ondervinden. En daarmee is het een aantrekkelijke keuze voor zowel thuisgebruikers als professionele settings.