Hoe vind je mooie stalen buitendeuren met glas?

Erg eigentijds, de stalen binnendeur. Foto: S.v.d.Ent
Erg eigentijds, de stalen binnendeur. Foto: S.v.d.Ent

Stalen binnendeuren zijn de meest gekozen binnendeuren van dit moment, omdat ze zo perfect binnen een modern of industrieel interieur passen. Welke aandachtspunten neem je mee?

Waaraan moet de deur voldoen?

Voordat je begint met zoeken, is het belangrijk om duidelijk te hebben wat je van een deur verwacht.

 • Wil je meer licht in je gang of hal, zodat de woning ruimtelijker oogt?
 • Moet de deur een moderne upgrade bieden aan het interieur?
 • Moet de deur tocht tegenhouden en kou op de gang?
 • Mag de deur geen kunststof bevatten i.v.m. brandveiligheid?

Stalen deuren met glas bieden o.a. deze voordelen:

 • Ze werken isolerend
 • Meer daglicht in de woning
 • Brandvertragende werking
 • En zijn natuurlijk dé interieurtrend van dit moment.
 • Ook zijn ze in meerdere kleurschakeringen verkrijgbaar; van diep zwart tot antraciet.

Wat zijn de nadelen van metalen binnendeuren met glas?

Ieder product kent voor- en nadelen, metalen binnendeur zijn daarop geen uitzondering, maar gelukkig blijven de nadelen beperkt!

Nadelen van metalen binnendeuren met glas:

 • Zichtbare vingerafdrukken op het glas en vieze plekken; vooral met kinderen in huis of vieze snuiten van honden, die tegen het raam drukken.
 • De aanschafprijs ligt hoger dan die van reguliere binnendeuren.
 • Zwaarder in gewicht en om zelf te plaatsen

Waar begin je met zoeken?

Een goede start is het bezoeken van lokale bouwmarkten of gespecialiseerde deurenwinkels. Hier kun je verschillende stijlen en ontwerpen in het echt bekijken. Bij online webshops kun je alvast prijzen vergelijken en beoordelingen van andere kopers te lezen. Kijk hiervoor ook zeker eens op de website van Steellife.

Hoe weet ik of een deur van staal is?

Een snelle test om te bepalen of een deur van staal is, is door een magneet mee te nemen. Als de magneet aan de deur blijft kleven, dan gaat het om metaal. Dit is een eenvoudige truc die je tijd kan besparen tijdens je zoektocht.

Welke deurmaat is nodig?

Meet de maten van je oude deur op en ga na of de deur een opdekdeur is of een stompe deur – dit is natuurlijk belangrijk, want het gaat er dan om op de deur in de deurpost valt, of er tegenaan. Meestal hebben alle binnendeuren een standaardmaat.

Kun je glas toevoegen aan een bestaande stalen deur?

Ja, het is mogelijk om glas toe te voegen aan een bestaande stalen deur. Er zijn kits beschikbaar die je in staat stellen om dit zelf te doen, of je kunt een specialist inhuren om het glas professioneel te laten plaatsen. Dit is een uitstekende optie als je de look van je deur wilt updaten zonder een volledige vervanging.

Wat voor glas moet ik kiezen?

Wil je meer privacy, dan kun je kiezen voor mat of getint glas. En met het oog op veiligheid kun je kiezen uit gehard of gelaagd veiligheidsglas, dat niet gemakkelijk breekt.

Onderhoud van de stalen deur

Onderhoud is relatief eenvoudig. Zorg ervoor dat je de stalen onderdelen regelmatig controleert op tekenen van roest of beschadiging en behandel ze indien nodig. Het glas kan gereinigd worden met standaard glasreinigingsproducten.

Kan ik zelf een stalen deur met glas plaatsen?

Het plaatsen van een stalen deur met glas is vanwege het gewicht en de precisie niet aan te bevelen om alleen te doen. We raden echt aan om een professionele monteur hierbij te halen. Behalve wanneer je kluservaring hebt kun je het overwegen zelf uit te voeren. De deur moet natuurlijk recht in het lood hangen, het is zonde als er tijdens de montage iets fout loopt. Meer weten over zelf plaatsen? Check dan snel de stalen buitendeuren van Steellife.